Karakterer: Forsvarsfejl sender SønderjyskE ud af Europa League

Tipsbladet.dk zoomer ind på SønderjyskE's nederlag i Europa League.

SønderjyskE nåede blot én kamp i Europa League i denne sæson. Pokalvinderne tabte således til Viktoria Plzen torsdag aften med hele 3-0, og er dermed færdige i årets turnering.

Vi uddeler karakterer til sønderjydernes spillere.

Lawrence Thomas - 2 bolde
Lawrence Thomas havde et par fine redninger i løbet af kampen, men hans karakter falder markant på grund af hans involvering i det første mål. Han tabte bolden for fødderne af tjekkernes Jakub Brabec, som ragede et straffespark til sig umiddelbart efter. Den fejl blev dyr, og derfor er karakteren ikke god.

Alexander Bah - 3 bolde
Det var en blandet præstation fra Alexander Bah, der til tider fik gjort opmærksom på sig med gode løb fremad banen, men også havde sine problemer med tjekkernes 10er, Jan Kopic.

Patrick Banggaard - 2 bolde
Sammen med resten af forsvarskollegerne havde Patrick Banggaard ikke den bedste dag på kontoret. Allerede efter tyve minutter gav han en stor chance, og selvom det ikke endte med et mål, var stopperens præstation ikke videre imponerende.

Pierre Kanstrup - 1 bold
Heller ikke Pierre Kanstrup havde den bedste præstation i forsvaret, og han leverede en personlig fejl, som blev afgørende, da han smed bolden dumt væk, inden Viktoria Plzen scorede til 3-0, og han var senere tæt på at give endnu en stor chance væk. Det er for alvor de fejl, der trækker ned.

Stefan Gartenmann - 2 bolde
Stefan Gartenmann vil heller ikke være tilfreds med sin indsats torsdag aften, og især forsvarsspillet - eller mangel på samme - ved tjekkernes andet mål. Han fik ikke ordentligt ram på bolden og forærede en gigantisk chance væk. Selvom Lawrence Thomas i første omgang reddede bolden, blev der scoret på returen.

Marc Dal Hende - 4 bolde
Der var ikke meget at kritisere ved Marc Dal Hendes præstation mod SønderjyskE, og især i første halvleg var han velspillende i venstre side med Johan Absalonsen. Han var endda også tæt på at score med et indlæg.

Rilwan Hassan - UB (ud 31.)
Nåede end ikke en halv time på banen, før han blev skadet.

Mads Albæk - 3 bolde (ud 71.)
Den erfarne midtbanespiller var fint spillende på midtbanen, hvor han dirigerede spillet og leverede en stor arbejdsindsats, og han var forståeligt skuffet, da han blev skiftet ud efter 71 minutter.

Victor Ekani - 3 bolde
Camerouneren leverede en svingende indsats. Han var ofte god i presset og duellerne, men han var ikke altid lige sikker i sin boldomgang. Lænede sig også op ad et andet gult kort sent i kampen.

Johan Absalonsen - 3 bolde (ud 73.)
Var foretrukket foran unge Julius Eskesen i startopstillingen og gjorde det fint - især i første halvleg kom han til et par chancer og havde et godt samspil med Marc Dal Hende i venstre side. Absalonsen var til gengæld også manden, der begik straffespark - om end det så meget, meget tyndt ud.

Anders K. Jacobsen - 3 bolde
Han var meget alene i front i dele af opgøret, men Anders K. Jacobsen kom frem til et par fine chancer med sin hurtighed. Skarpheden manglede, men det var ikke en dårlig præstation fra angriberen.

Julius Eskesen - 4 bolde (ind 31.)
Blev kastet i aktion efter kun en halv time, og han gjorde det rigtig fint - især i kampens slutning, da SønderjyskE jagtede en reducering. Leverede et sandt arbejdsraseri og var udfordrende i sit spil.

Emil Frederiksen - UB (ind 71.)

Haji Wright - UB (ind 73.)

Træner Glen Riddersholm - 4 bolde
Fire bolde virker måske som meget, når SønderjyskE tabte med tre mål, men Glen Riddersholms gameplan var der ikke meget i vejen med. Sønderjyderne spillede sig til et par store chancer og fik udnyttet Johan Absalonsen og Anders K. Jacobsens dybdeløb godt i det offensive. I bagkæden var det især personlige fejl, der gjorde det onde ved Riddersholms mandskab. På måltavlen ser det skidt ud, men det virker misvisende. Riddersholm fik desuden et gult kort.