Karakterer: Så er han blandt Superligaens bedste

Tipsbladet zoomer ind på FC Midtjyllands præstation mod Benfica.

FC Midtjylland løb ind i endnu et nederlag til Benfica i Randers tirsdag aften, hvor portugiserne vandt 3-1. Der var dog flere gode præstationer hos midtjyderne.

Her zoomer vi ind på FC Midtjylland-præstationerne:

Starterne
Elias Olafsson - 3 bolde

Ja, han lukker tre mål ind, men det er umuligt at klandre ham for nogen af målene, og han gjorde i det store hele, hvad han skulle.

Henrik Dalsgaard - 3 bolde
Det var ikke en stor kamp, han spillede i Portugal, men Henrik Dalsgaard fik lidt oprejsning med en fin præstation. Han vandt flere dueller og var god på bolden, mens han som kaptajn dirigerede forsvaret. Det trækker ned, at han kom på mellemhånd ved Benficas andet mål.

Juninho - 3 bolde
Var tæt på at forære en stor chance væk tidligt i kampen, men Juninho spillede sig lidt op og udnyttede fint sin fysik i kampen til at vinde en del dueller som den midterste af forsvarsspillerne.

Mads Døhr Thychosen - 2 bolde
Kæmpede som altid, hvad han kan, og han gav også alt i duellerne, men han havde visse problemer med tempoet i kampen, hvor han havde et par skuffende boldtab.

Joel Andersson - 3 bolde
Det er bundsolidt, hvad svenskeren foretager sig på højre wingback. Han er stærk defensiv, er fin på bolden og tager gang på gang gode beslutninger.

Raphael Onyedika - 2 bolde
Det er ikke tirsdagens præstation, han bliver solgt til AC Milan på. Han havde det svært over for Benficas stærke midtbane, hvor han havde adskillige boldtab og også fik raget et gult kort til sig.

Evander (ud 45.) - 2 bolde
Han viste lidt af, hvad han kan på bolden, den dygtige brasilianer, men det var ikke en stor kamp for Evander. Først og fremmest var hans opdækning kritisabel ved det første mål, hvor han stoppede op i sit returløb, så Enzo Fernandez kunne løbe ind i feltet. Det er den ældste regel i fodbold, at man spiller, indtil der fløjtes, og den fulgte han ikke. Så brændte han også en chance i slutningen af halvlegen, inden han blev udskiftet i pausen.

Paulinho (ud 87.) - 3 bolde
Han var involveret i Midtjyllands nok to største chancer. Den første tilfaldt backen selv, hvor han fik møvet sig igennem Benfica-forsvaret og afsluttede i en situation, hvor han nok burde have spillet den på tværs til Sory Kaba. Og så leverede han indlægget, der førte til scoringen. Alt i alt en fin præstation fra wingbacken, der også gjorde det, han skulle defensivt.

Anders Dreyer (ud 70.) - 2 bolde
FC Midtjyllands bedste i sæsonstarten havde en lidt skuffende aften. Han kom ikke til afslutninger og var ikke synderligt involveret i spillet, omend han leverede nogle gode afleveringer.

Sory Kaba (ud 70.) - 3 bolde
Sory Kaba leverede flere gode ting i opgøret, hvor han sagtens kunne være med fysisk over for Benficas stærke forsvar. Leverede også nogle fine førstegangsafleveringer og var involveret i et par angreb, men trådte også lidt for meget i bolden enkelte gange.

Pione Sisto (ud 77.) - 4 bolde
Efter en lidt anonym første halvleg var Pione Sisto midtjydernes klart bedste i anden halvleg. Han var decideret strålende. I boldomgangen var han god, hans driblinger lykkedes, det var ikke til at tage bolden fra ham, og han tog mange fine løb - blandt andet ved hans scoring, som også var fint sat ind. En stor præstation fra teknikeren, og når han spiller sådan, er han en af Superligaens bedste.

Indskiftere
Oliver Sørensen (ind 45.) - 3 bolde
Kom ind i stedet for Evander i pausen og var hurtigt involveret i et par fine angreb. Det var en fin præstation fra den unge midtbanespiller.

Gustav Isaksen (ind 70.) - UB

Junior Brumado (ind 70.) - UB

Edward Chilufya (ind 77.) - UB

Nikolas Dyhr (ind 87.) - UB

Træneren
Henrik Jensen - 3 bolde
Det skulle have chancen, lød det før kampen, og derfor startede blandt andre Evander. Lige netop Evander virkede ikke på toppen, men FCM bød fint Benfica op til dans i dele af første halvleg, og Henrik Jensens mandskab var noget mere veloplagte end i det modsatte opgør. Og da miraklet så ud til at udeblive, var det fornuftigt at udskifte og spare stjerner som Evander og Anders Dreyer. Det er svært at forvente mere mod et så stærkt hold som Benfica.