• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Kasper Fisker ser tilbage på guldskuffelsen: Det var som et dødsfald

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby var meget tæt på at vinde mesterskabet i 2018, men det glippede til sidst. Og derefter var der gravkammerstemning i truppen og klubben.

Af Kenneth Jensen

De havde hele sæsonen været det bedste hold i Superligaen, men da klubben i tredjesidste runde tabte med 0-1 hjemme til FC Midtjylland, blev mesterskabskampen åbnet op igen. Brøndby skulle "bare" slå AC Horsens på udebane og AaB på hjemmebane efterfølgende.

Sejren mod Horsens var stort set også i hus, men som de fleste nok kan huske, endte det i et mareridt for Brøndby, der smed det hele i dommerens tillægstid. Kjartan Finnbogason var bødlen med to mål, så det endte 2-2. Meget dramatisk, og så var serveretten i forhold til mesterskabet i hænderne på FC Midtjylland. De skuffede ikke og vandt hjemme over Horsens i sidste runde.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 15. runde

Nu fortæller midtbanespiller Kasper Fisker lidt om, hvordan det var i den tid.

- At være Brøndby-spiller i de dage var noget af det hårdeste, jeg har prøvet. Hele den sommer var man ikke til stede. Det var ligesom et dødsfald eller en kæreste, der slår op.

Læs også:Kasper Fisker skal opereres igen: Satser på comeback i denne sæson

- Det er Horsens-kampen, som fylder mest. Men hvad fanden skal vi gøre om? Vi fører 2-0. Det havde ikke noget at gøre med, at vi var urutinerede eller dårlige taktisk. Det er noget, der skete højere oppe, som vi ikke er herrer over, siger Kasper Fisker i denne uges udgave af Fodbold FM.

Selv om det var en kæmpe skuffelse for klubben ikke at tage titlen, som man i den grad lå til langt henne i sæsonen, vandt Brøndby den danske pokalturnering med en sejr på 3-1 over Silkeborg i finalen. Seneste pokaltitel var tilbage fra 2008.

Brøndby blev senest dansk mester tilbage i 2005.

Læs også:Vigtig Brøndby-spiller kan være tilbage mod FCK: Han bør være klar

Læs også:Brøndby-træner ser stor defensiv fremgang

Læs også:Skuffet Gertsen efter Brøndby: Vi kunne have fået noget med fra kampen