Video : Tipsbladet
Superliga

KEP i flæsket på AGF-træner: Sløj undskyldning

AGF vandt søndag 1-0 over Hvidovre IF, men præstationen var langt fra prangende.

Det begrundede Uwe Rösler blandt andet i, at Patrick Mortensen brændte sit første af 21 straffespark i Superligaen i første halvleg, og at det satte sig i holdet, men den forklaring køber Kenneth Emil Petersen ikke.

- Det er en topsløj undskyldning, at det sætter sig i holdet, at Patrick Mortensen hjemme mod Hvidovre brænder et straffespark. Det køber jeg simpelthen ikke, at det skulle påvirke noget som helst, siger han i Onside.

Francis Dickoh kan omvendt godt forstå, hvorfor det brændte straffespark kan have påvirket AGF-spillerne.

- Vi kan faktisk godt dissekere nogle af deres kampe og så sige, at de har haft det, vi kalder stolpe ud. En scoring mod OB blandt andet. Vi har haft flere situationer... Tobias Bech mod FC Midtjylland, hvor vi stadig ikke ved, om der er offside.

- Det er sådan noget, der ændrer kampens forløb, i forhold til hvis du er lidt skrøbelig mentalt. Så skal du nogle gange bruge den buffer, der skal til. Så hvis du brænder sådan et straffespark, når du ved, du ikke er særlig godt spillende, er det noget, der bare kan ryge som en sæk henover hovedet på en - og det mentale spil er altså en del af fodbold.

Kenneth Emil Petersen forstår Dickohs argumenter, men accepterer fortsat ikke Röslers forklaring.

- Det kan jeg godt anerkende, men jeg kan altså også godt finde et par kampe, hvor AGF har været pivheldige, siger han og henviser til AGF's sejr i Parken.

- Så jeg tror, at i sidste ende går det lige op, men man kan bare ikke sige, det har en betydning, når man spiller hjemme mod Hvidovre, der har været rædderlige og har kurs direkte mod 1. division. Det har intet med det at gøre. Det er, fordi AGF ikke har kvaliteten i øjeblikket, og de spiller bare ikke særligt godt. De har ikke løsningerne offensivt.

Du kan høre Kenneth Emil Petersens kritik af Uwe Rösler i afspilleren over artiklen.