Video : Tipsbladet
Superliga

Klar til at forlænge med FC København

FC København-profilen Lukas Lerager er klar på at forlænge den kontrakt, der løber ud om halvandet år.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Han har udviklet sig til at være en af FC Københavns største profiler, og nu melder 30-årige Lukas Lerager sig klar på mere FCK.

Kontrakten løber ud om halvandet år, men hvis FC København og Peter Christiansen er klar på at forlænge, er Lukas Lerager det også.

Det bekræftede han onsdag til Tipsbladet og den fremmødte presse til FC Københavns træning.

- Det kunne jeg sagtens. Hvis de har en plan med mig, siger Lukas Lerager, der dog sender bolden videre, når man spørger til, om der snart skal kigges på en forlængelse:

- Det er ikke mig, du skal spørge om det.

FC København hentede Lukas Lerager i Genoa i vintertransfervinduet i 2021. Han kom på en lejeaftale og blev i sommeren 2022 købt permanent af FCK.

Den tidligere AB-, Viborg-, Zulte Waregem- og Bordeaux-spiller har været vigtig for de danske mestre, ikke mindst i Champions League, og derfor er det nærliggende at tro, at at det er i alles interesse at tale forlængelse.

Lerager selv er i hvert fald klar på at lytte.

- Ja, det er man vel altid. Når man er glad for at være et sted, så er man altid klar til at tage en snak, siger han og fortæller, at FCK måske også kan være hans sidste klub i karrieren:

- Det er svært at sige. Jeg prøver at tage en dag ad gangen, og alt det, der sker i fremtiden, er du sjældent ikke herre over selv. Jeg prøver at gøre mit bedste hver eneste dag, og så er det der, jeg lægger min energi. Men det kunne da være rart. Det er ikke mit bord.

Afviste FCK et par gange
Midtbanespillerens vej til FC København var ikke så ligetil, som man ellers umiddelbart skulle tro.

Et par gange sagde han faktisk nej, da FC København henvendte sig. Men så blev han altså overtalt.

- Det var inden, jeg skiftede, der var de meget på mig, hvor der også var andre muligheder i Italien på daværende tidspunkt. De var meget vedholdende. Til sidst kunne jeg godt mærke den plan med at genopbygge noget nyt og få FCK tilbage på sporet. Det var jo i sidste ende et rigtig godt valg, og så tror jeg også, at tingene sker af en grund nogle gange. Jeg kan kun være meget glad for, at jeg gjorde det, siger han og forklarer, at en tidligere landsholdskollega var med til at overtale ham:

- Det var i november-december, hvor William (Kvist, red.) stod for det meste. Det var ham, jeg havde snakkene med, men man kunne godt mærke, at det var "PC" bagved, der begyndte at lave sit arbejde. Han var meget vedholdende. Så kan man jo godt mærke, at når der er nogen, der vil have en, så begynder det at sætte nogle tanker i hovedet på en. Det gjorde det også for mig og min kone.

- Som jeg sagde før, tror jeg, at tingene sker af en grund. Når jeg kigger tilbage på de snart tre år, jeg har været der, er det svært at se, at det kunne gå bedre.

Lukas Lerager har i denne sæson spillet 34 førsteholdskampe for FC København. Det er blevet til syv scoringer - blandt andet tre vigtige af slagsen i Champions League.