• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Klausul kan sikre FC Midtjylland jackpot

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland kan score endnu en transfergevinst på Jens-Lys Cajuste.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Jens-Lys Cajuste har gjort det så godt i Frankrig for Stade Reims, at svenskeren tiltrækker sig opmærksomhed fra et par af Europas absolutte sværvægtere.

Ifølge et italiensk medie har både AC Milan og Juventus 23-årige Jens-Lys Cajuste på blokken, og dermed kan midtbanemanden stå foran et regulært drømmeskifte til sommer. 

Det håber han formentlig på - og det samme gør FC Midtjylland. Superliga-klubben kan nemlig indkassere en solid sum, hvis Jens-Lys Cajuste bliver solgt fra Stade Reims i en stor millionhandel.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har FC Midtjylland en videresalgsklausul på 25 procent på Jens-Lys Cajuste, en klausul Ekstra Bladet var de første til at omtale tilbage i begyndelsen af 2022, og dermed kan der havne en pæn gevinst i lommerne på Claus Steinlein og co.

25 procent er vel at mærke ikke af den samlede købssum, men af transferoverskuddet - altså den del af beløbet, der overstiger, hvad Stade Reims selv betalte for Jens-Lys Cajuste i januar 2022.

Og netop prisen på Cajuste har været til heftig diskussion.

I danske medier har en salgspris på 75 millioner kroner floreret, men det har den franske klub pure afvist. Det gjorde Stade Reims' administrerende direktør Mathieu Lacour over for franske medier kort efter, at handlen var faldet på plads.

- Det er fuldstændig forkert. Vi er på niveau med Rajkovic-handlen, sagde Lacour med henvisning til den serbiske målmand Pedrag Rajkovic, som Reims hentede i 2019 for 37,5 millioner kroner.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er den svenske midtbanespiller via sine og holdets præstationer i Ligue 1 godt i gang med at indløse de ekstra betalinger, der blev aftalt mellem FC Midtjylland og Reims ved transferen i januar 2022.

Jens-Lys Cajuste har i denne sæson spillet 23 kampe for Stade Reims, der ganske opsigtsvækkende er ubesejrede i de seneste 19 ligakampe.