Superliga

Klavs og Bech skulle bare væk

Trænerkonstellationen sammen med Klavs Rasmussen bliver i dag set som den væsentligste årsag til, at Troels Bech mislykkedes i OB i anden ombæring.

Troels Bech blev forleden afsløret som ny træner i OB, og det er tredje gang, at han prøver turen ind på den odenseanske trænerbænk.

Tipsbladet har sat sig for at undersøge, hvad der egentlig gik galt for Troels Bech i hans to første ophold, samt hvordan han har udviklet sig siden. Hvad angår gang nummer to, som varede fra januar 2004 til juni 2005, så nævner alle de kilder, vi har været i kontakt med, trænerkonstellationen med Klavs Rasmussen. Den fungerede simpelthen ikke.

- Når man har to sidestillede trænere, er det bedst, at de er enige. Og det var langt fra altid, at Troels og Klavs Rasmussen var det. Det kunne vi godt mærke som spillere. Troels var klart den mest fremtrædende. Han havde klart mest udstråling. Han kunne sagtens have klaret det job selv, mener Chris Sørensen, som i år skiftede til Randers FC efter mange sæsoner i OB.

Den nykårede Danmarksmester med FC Nordsjælland, Nicolai Stokholm, er enig:

- Der blev sat et samarbejde op mellem to trænere, som ikke kendte hinanden. De så meget forskelligt på nogle ting omkring træning, taktik og fodboldfilosofi. Skal to trænere være sideordnede, er det jo nødvendigt, at de er fuldstændig enige om det hele, siger Nicolai Stokholm til Tipsbladet.

Stokholms bemærkning er betegnende, for Bech og Rasmussen var udmærket klar over, hvem den anden var. Klavs Rasmussen var såmænd ansat som assistent for Troels Bech i dennes første periode som OB-træner. Det virkede bare slet ikke sådan, så forskellige var de.

Også OB's kantspiller fra dengang, Thomas Lindrup, ser trænerkonstellationen med Bech og Rasmussen som sidestillede som den største hindring for Troels Bechs OB-succes i anden regeringsperiode.

- Internt under træningen opstod der nogle kontroverser mellem Klavs og Troels. De var ofte slet ikke enige og kunne skændtes højlydt. Engang ville den ene låne tre meter af den andens banehalvdel, da vi var delt op til træning. Det kunne han ikke få lov til. Det var som om, at de ville pisse deres territorium af.

Troels Bech og Klavs Rasmussen blev fyret efter forårssæsonen 2005. Undervejs fremholdte fynske fans i en udekamp et banner op med teskten: "Hvem skal væk? Klavs og Bech."

Læs mere: Tipsbladet spoler tiden tilbage og får øjenvidneberetninger fra Troels Bechs to første trænerperioder i OB. Vi hører også Troels Bech, om han er enig i vurderingerne, og hvorledes han har udviklet sig siden, sådan så tredje gang kan blive lykkens gang. Køb Tipsbladet i dag og få hele historien.