La Liga /ritzau/

Klubikon forlader Barcelona for anden gang

Foto: Getty Images

Efter 407 kampe for FC Barcelona er Dani Alves fortid i den skrantende spanske storklub.

Af /ritzau/

I november sidste år gjorde klubikonet Dani Alves comeback i FC Barcelona, men nu skilles de to parter igen.

Hans kontrakt udløber denne sommer, og på Instagram afslører den 39-årige brasilianske kulturbærer, at han ikke får sin kontrakt forlænget.

- Jeg har dedikeret mere end otte år til denne klub, til disse farver og til det her hjem. Men som det er i livet, så går årene, og veje skilles, skriver Dani Alves.

Den brasilianske højreback kom første gang til Barcelona fra Sevilla i 2008.

Indtil 2016 var han med til at vinde det spanske mesterskab seks gange og Champions League tre gange. Han spillede en stor rolle i klubben, da den var en af de allerbedste i verden.

Han havde angiveligt håbet at blive i Barcelona, da han ønsker at spille sig til en plads på Brasiliens landshold til VM i Qatar, men sådan blev det ikke.

- Det her afslutter en meget smuk periode, og det åbner for en ny og endnu mere udfordrende periode, skriver Dani Alves.

Siden 2016 har Dani Alves spillet i Juventus, Paris Saint-Germain og São Paulo hjemme i Brasilien.

Efter en kort pause fra fodboldbanen fik han en kontrakt i Barcelona i november sidste år, men det var en markant anderledes klub, han vendte hjem til, i forhold til den han forlod i 2016.

På grund af økonomiske problemer har klubben i de seneste år været i en stor krise, som kulminerede, da man var nødsaget til at sige farvel til Lionel Messi sidste år.

Med hjælp fra den nye træner, Xavi, som kom til cirka samtidig med Alves, lykkedes Barcelona med at redde noget af æren i La Liga, hvor det endte med en andenplads i den forgangne sæson.

Sportsligt er klubben stille og roligt på vej tilbage på sporet, men der er stadig meget at indhente økonomisk.

Dani Alves har i årenes løb spillet 407 kampe for Barcelona.

/ritzau/