Holstein Kiel falder sammen - Köln overlever

FC Köln reddede sig en ny sæson i Bundesligaen efter en 5-1-sejr over et gavmildt Holstein Kiel-mandskab.

FC Köln reddede lørdag sin status som deltager i Bundesligaen.

Med 5-1 på udebane over Holstein Kiel vandt traditionsklubben med sammenlagt 5-2 i playoffopgøret om en plads i den bedste tyske række.

Holstein Kiel havde både en 1-0-sejr fra første opgør og hjemmebanen til sin fordel, men nordtyskerne smed det hele væk med en yderst tvivlsom defensiv indsats.

Markeringerne sad løst hos Holstein Kiel, og det udnyttede FC Köln hele tre gange inden for kampens første 13 minutter.

Og alle tre gange var opskriften den samme. Et indlæg fra venstre og en hovedstødstræffer.

Den tidligere tyske landsholdsspiller Jonas Hector leverede den første, og den svenske angriber Sebastian Andersson de to næste.

Holstein Kiel scorede også selv i en livlig indledning, men indkasserede også et fjerde mål inden pausen, da Rafael Czichos flot hamrede bolden i nettet til 4-1 efter en kikset clearing af hjemmeholdet.

Den tidligere AGF-back Mikkel Kirkeskov fik den sidste halv time på banen for Holstein Kiel, men hverken han eller holdkammeraterne ramte dagen, og drømmen om Bundesligaen er dermed brast for denne omgang.

Ellyes Skhiri lukkede Kölns fest til 5-1 i slutfasen efter et flot udført angreb.