Video : Tipsbladet
Superliga

Kom i gang, CV: Han overgår alle i nyere tid

Patrick Pentz har taget alle med storm i Brøndby, og på flere parametre overgår han alle i klubben i nyere tid.

Var der nogen i og omkring Brøndby, som sidste sommer var bekymrede for, om lejesvenden Patrick Pentz mon kunne udfylde det hul, som Mads Hermansen efterlod, så blev de hurtigt klogere. 

For østrigeren har været helt og aldeles flyvende, og man forstår, at der lige nu råbes "four more years" fra klubbens fanbase.

Der er ingen tvivl om, at Brøndby skal gøre meget for at beholde ham!

Jesper Christiansen
Tipsbladets fodboldekspert og tidligere topmålmand

For Pentz har - sammen med Brøndbys stærke defensiv - haft en stor andel i, at Brøndby lige nu ligger i pole position til at hente guldet med hjem. Det viser tal fra Opta, som Tipsbladet har indsamlet.

I denne sæson er Patrick Pentz den målmand i Superligaen, som har den højeste redningsprocent. Han redder hele 77,5 procent af alle skud indenfor Brøndbys målramme. Redningsprocent siger dog ikke alt, da den ikke tager højde for sværhedsgraden af spark imod.

Andre parametre som expectede goals imod fortæller til gengæld, at han burde have indkasseret fem mål mere, end tilfældet har været det. Det er kun Nathan Trott, Filip Djukic og Andreas Hansen, som har forhindret flere mål.

Når man ser på sådan nogle tal, er det også værd at hæfte sig ved, at meget afhænger af forsvaret, og i denne sæson har Brøndbys forsvar været særdeles velfungerende.

Pentz har altså imponeret, og faktisk overgår han samtlige af Brøndbys målmænd de seneste ni år, når man ser på redningsprocent og antal forhindrede mål pr 90 minutter. Det viser en gennemgang, som Opta har foretaget.

Farvekoderne i skemaet indikerer, hvor godt spillerne klarer sig ud fra gennemsnittet. De grønne farver er over gennemsnittet og de røde er under.

Opta kan indsamle data helt tilbage til 2014/2015-sæsonen, og her er det kun Lukas Hradecky, som kan prale af en redningsprocent, der er lige så høj som Pentz' i Superligaen på en enkelt sæson. 

Endnu mere interessant er det at kigge på antallet af mål, som keeperne har forhindret pr 90 minutter. Her er Pentz i førersædet med 0,23 mål, hvilket kun Frederik Rønnow matcher med 0,22 tilbage i 2016/2017. Den sæson var Rønnow flyvende, men fortsætter Pentz præstationerne så vil han overgå Rønnow på samtlige parametre. 

Det er ingen hemmelighed, at Brøndby gerne vil gøre kontrakten med Pentz permanent. Blandt andet kunne Jesper Sørensen fortælle til Tipsbladet og andre medier for tre uger siden, at man gerne ville fortsætte samarbejdet, men at bolden ikke kun ligger hos ham og Brøndby.

Som Tipsbladet forstår det, så er Brøndby klar over, at Pentz har gjort god reklame for sig selv, så man er begyndt at undersøge andre muligheder, hvis ikke aftalen kan gøres permanent.

Østrigerens navn er da også begyndt, at rumstere på rygtebørsen, hvor Southampton, Celtic og PSV meldes interesserede. Man kan heller ikke fortænke Brøndby i at afsøge mulighederne med tanke på, at klubben stod i en presset situation sidste sommer, hvor man var længe om at finde en afløser for Mads Hermansen.

Tipsbladets fodboldekspert og tidligere topmålmand, Jesper Christiansen, mener da også, at Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen skal gå langt for at sikre sig Pentz' underskrift.

- Han har imponeret mig rigtig meget. Han udstråler en sindssyg ro nede bagfra, og han spiller med et kæmpe overskud. Når vi ser på det udefra, virker han som en leder på holdet. Udover det har han imponeret mig helt sindssygt meget i feltet, også qua hans størrelse. Han er rigtig dygtig i feltet og fylder meget ved indlæg. I foråret har han været kampafgørende, senest i FC Nordsjælland, siger han og konkluderer:

- Der er ingen tvivl om, at Brøndby skal gøre meget for at beholde ham!

Patrick Pentz er ejet af Bayer Leverkusen, men selv om han brillerer i Brøndby, peger pilen ikke mod, at han får chancen i den tyske mesterklub. Der er den tidligere Brøndby-stjerne Lukas Hradecky nemlig det klare førstevalg.