• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kommende derby bliver uden FCK-tilskuere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-fans bliver ikke lukket ind på Brøndby Stadion til derbyet den 16. oktober.

Af Ole Hoffskov

Når Brøndby får besøg af FC København den 16. oktober, bliver det uden fans af gæsterne på tribunen.

Divisionsforeningen oplyser torsdag i en pressemeddelelse, at det som en sikkerhedsmæssig foranstaltning er blevet besluttet, at FC København-fans ikke lukkes ind på Brøndby Stadion. 

Det sker som en konsekvens af den ballade, der har udspillet sig i fankredse i denne sæson.

- Vi er kede af nødvendigheden af dette tiltag til den kommende derby-kamp. Det er hverken rimeligt eller retfærdigt overfor alle de tilskuere, som bare vil ind og se en god fodboldkamp på udebane. Men vi skal kunne garantere en tilstrækkelig sikkerhed for alle tilskuere til vores kampe - også alle tilskuere i udebaneafsnittet, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

- Med de begivenheder, der har været i og omkring kampe i efteråret, er det vores vurdering, at vi desværre ikke kan bringe de to tilskuergrupper sammen til den kommende kamp på Brøndby Stadion og samtidigt garantere en tilstrækkelig sikkerhed.

- Det er en beklagelig beslutning, men en beslutning, vi har pligt til at tage. Vi er - bl.a. på foranledning af Justitsministeren - aktuelt i gang med en proces sammen med blandt andet politiet og de to derby-klubber om fremadrettede løsninger, som kan forbedre sikkerheden og dermed kampoplevelsen for alle.

I Brøndby IF tager man beslutningen til efterretning.

- Den nuværende situation med en række episoder indenfor kort tid gør, at Divisionsforeningen har følt sig nødsaget til at indføre en række begrænsninger mod os som klub på udebane, og mod det vi ønsker et Derby skal være. Noget af det helt særlige ved et Derby forsvinder, når det ene holds fans ikke må være der, og det er ikke sådan, vi ønsker et Derby skal afvikles. Men desværre står vi nu i en situation, hvor de få er lykkedes med at ødelægge det for de mange.

- Vi tror på, vi kan komme et godt stykke af vejen med værktøjer og tiltag, men vi har også et behov for at gentage, at den enkelte på tribunen skal gøre op med sig selv, om det er støtten til holdet eller jagten på ballade, der er det vigtigste. Ønsker man balladen, så skal man vide, at man ikke er velkommen. Dem, der bevidst vælger at overtræde loven og sætter sig selv over klubben, må og skal forstå situationens alvor og de ødelæggende konsekvenser af deres handlinger, siger direktør Ole Palmå.

I FC København kigger man en smule skævt til beslutningen.

- Vi synes, at det her er en uheldig situation for vores fans. Den valgte løsning rammer de forkerte, mens beslutningen også sportsligt er en ulempe for F.C. København. Men vi må tage den til efterretning siger direktør Jacob Lauesen og tilføjer:

- Siden vi blev gjort bekendt med beslutningen, har vi selv afsøgt mulighederne for et alternativ. Det kunne have været en løsning, hvor vores fans blev bragt til og fra Brøndby Stadion i busser fra et bestemt sted.

"- Der har dog været bred enighed blandt vores fangrupper om, at de ikke ønskede at tage til kampen under de forhold, blandt andet på grund af den episode, der var på Fyn efter vores kamp i Herning. Den beslutning respekterer vi.

Næste gang, at FC København og Brøndby IF tørner sammen i Parken, vil det også være uden fans af de blå-gule.