• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Angriber overvejer at vende hjem til dansk fodbold

Foto: Getty Images

Den 21-årige angriber Mathias Jørgensen står uden kontrakt og kunne snildt se sig selv vende tilbage til Danmark.

Af Victor Risager

For lige under tre år siden flyttede Mathias Jørgensen som 18-årig fra Odense til New York, da han skiftede OB ud med New York Red Bulls i en større millionhandel. Nu kan den i dag 21-årige angriber være på vej over Atlanten og tilbage til Danmark igen.

I sidste uge meddelte den amerikanske klub, at de ikke udnytter en option på at forlænge Mathias Jørgensens kontrakt for 2022. Derfor står den hurtigløbende angriber nu uden kontrakt.

Af den grund er han rejst tilbage til Danmark, og det kan sagtens være på dansk jord, at han også finder sin næste arbejdsgiver.

- Jeg er åben for det hele. Der er ingen tvivl om, at Danmark vil være et godt sted at starte, siger Mathias Jørgensen til tipsbladet.dk og uddyber:

- Nu har jeg brugt tre år ude, og det er ikke gået helt som håbet, så Danmark er et godt sted at komme hjem og genstarte det hele. Hvis jeg blev ude, ville der nok være et nyt sprog og en ny kultur, jeg skulle lære, og det tager også tid. Nu er jeg heller ikke 18 år mere, så Danmark vil være et godt sted at starte.

Siden skiftet til MLS har Mathias Jørgensen ikke ligefrem badet i førsteholdsfodbold. 14 kampe blev det til for Red Bulls førstehold, og som lejesvend i AGF i foråret blev det grundet skader også kun til én optræden.

Derfor skal han nu finde et sted, hvor der er gode udsigter til spilletid. 

- Jeg skal ud og spille noget fodbold. Jeg skal finde et sted, hvor jeg kan fortsætte med at udvikle mig og spille og få vist nogle af mine kvaliteter frem. De kvaliteter, jeg blev solgt på. Jeg er stadig kun 21 år,  så jeg har stadig en masse år foran mig og en masse jeg skal lære og man lærer bedst af at spille fodboldkampe, så det vil være en god start at komme et sted hen, hvor jeg kan kæmpe mig til spilletid godt og hurtigt, lyder det fra danskeren.

Har du eller dit bagland allerede været i dialog med nogen klubber?

- Nu har jeg sat min agent på det meste, når der kom henvendelser, efter at bruddet med Red Bull blev offentliggjort. I respekt for klubben har vi ikke søgt markedet, før Red Bull meldte noget officielt ud. Da de gjorde det, har jeg da også fået godt med henvendelser, som er gået videre til min agent, og så sorterer vi i det og tager en beslutning ud fra, hvad der er bedst for min fremtid.

Selvom det først var i sidste uge, at New York Red Bulls meldte officielt ud, at klubben ikke forlænger med den danske angriber, kom det på ingen måde som en overraskelse for Mathias Jørgensen. Han var også selv opsat på, at samarbejdet skulle stoppe nu.

- Som jeg ser på det lige nu, ville jeg ikke være blevet, for jeg kunne godt se, hvor tingene pegede allerede henad i sommer, da jeg kom tilbage (fra AGF-lejeopholdet, red.). Sådan som det sidste halve år har forløbet, har jeg været afklaret med, at det ikke skulle fortsætte. Det har man kunnet se i kortene, siger den tidligere OB-angriber.

21-årige Mathias Jørgensen står noteret for 17 kampe i Superligaen med to mål til følge.