• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Krise-stemning: Hvad gør FC København mod SønderjyskE?

Foto: Getty Images

Det har været en mareridtsstart for FC København under Jess Thorup, der risikerer det tredje nederlag i træk siden præsentationen som Ståle Solbakkens afløser.

Af Troels Bager Thøgersen

FC København-spillerne hang gevaldigt med hovedet efter mandagens nederlag til Randers FC i kampen, der skulle have skabt et positivt signal - dels for holdet nye træner Jess Thorup og dels for at bryde ud af al balladen, som Ståle Solbakkens lange snak søndag aften havde skabt.

Missionen lykkedes slet ikke og har efterladt klubben i en kaotisk uge, hvor strømmen af negative historier nærmest har stået i kø dag for dag.

FC København er at finde på Superligaens 10. plads med bare 10 point for de ni første kampe. En helt anden snak har det været i SønderjyskE, der overraskende for de fleste ligger på andenpladsen med kun et point op til førerholdet, FC Midtjylland.

SønderjyskE tager søndag mod FC København i en kamp, der vil stjæle masser af fokus - mest på grund af københavnerholdets udtalte krise.

- Det bliver rigtigt interessant at se, hvordan FCK stiller op - om det igen er med tremandsforsvaret og de principper, man bruger. For så er det ihvertfald et tegn på, at det for alvor er noget, man vil indarbejde.

- For det har været svært at få til at fungere defensivt indtil videre for et hold, der har været vant til at spille det her efterhånden berømte zoneforsvar, man har praktiseret slavisk siden Roy Hodgson kom til klubben for omkring 20 år siden, siger Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

- Det er voldsomt spændende, om de helt nødvendige forbedringer kommer. For man kan tale nok så meget om systemer, men der er også noget i spillernes præstationer, der tydeligt har manglet noget

- Jess Thorup har talt om, at han kunne mærke på de her spillere, at de bliver ramt, når de skal på banen efter ellers udmærkede træningspas. Det er en hamrende vigtig kamp for dem, hvis de skal have nogen form for chancer for at hænge på i medaljekampen og at jagte det mesterskab, som man fortsat går efter - ja, så skal man vinde i Haderslev. Der er meget at se frem til i søndagens kamp, lyder det fra chefredaktøren.

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst, hvor SønderjyskE også får ros for den fornemme sæsonstart.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus