Video : Tipsbladet
Superliga

Hylder "Koffe": Mange føler, de kender ham

Nyheden om Kristoffer Olsson har overtaget mediebilledet i Sverige, hvor han er elsket og respekteret, fortæller svensk nyhedschef.

Fodbold-Danmark blev overvældet af en trist nyhed tirsdag. FC Midtjylland kunne meddele, at profilen Kristoffer Olsson er indlagt og i respirator på Aarhus Universitetshospital, efter at han i sidste uge mistede bevidstheden i sit hjem.

Den triste nyhed optog ikke kun Danmark, men også hele Sverige var naturligvis optaget af situationen. Det fortæller Ola Gustavsson, der er nyhedschef på FotbollDirekt.

- Der er en enorm kraft i engagementet og reaktionerne. Det er selvfølgelig slet ikke svært at forstå, men det bliver samtidig ekstra tydeligt, hvor stort et navn han har været i de sidste seks-syv år i svensk fodbold.

- Mediedækningen er på et niveau, der er meget omfattende, og det er topnyheden overalt lige nu, fortæller Gustavsson til Tipsbladet.

Hilsnerne er strømmet ind fra fodboldklubber i ind- og udland samt fra nuværende og tidligere holdkammerater, og det siger ifølge Ola Gustavsson noget om Kristoffer Olsson, der også bare kaldes “Koffe”.

- Jeg tror også, at noget, der forstærker billedet og gør alting endnu mere trist, er, hvordan mange mennesker føler, at man på en eller anden måde kender Kristoffer, fordi han er sådan en almindelig fyr. Det er ikke nemt at være det i en så skør verden, som international topfodbold er, men han er stadig så enormt ydmyg, og det gør enormt indtryk.

- Og det er netop det, jeg synes, der mærkes i rapporteringen og den enorme mobilisering, vi ser i medierne. Jeg får også det samme fine billede gennem de danske medier og reaktionerne fra jer, siger han og tilføjer:

- I mine øjne var han i nogle år svensk fodbolds vigtigste spiller efter Zlatan Ibrahimovic - 10ere som Olsson er næsten ikke-eksisterende i svensk fodbold.

- Åh, så tragisk... Når man tænker lidt ekstra, og går hans karriere igennem, bliver det endnu tydeligere, hvilken fin, fin spiller det drejer sig om. Hans betydning kan simpelthen ikke overvurderes. I mine øjne – selvom det ikke skete - kunne han have spillet i en top fem-klub i Italien. Og jeg tror, at mange har det sådan i Sverige. 

Sagen drejer også unægteligt tankerne tilbage på sommeren 2021, hvor Christian Eriksen faldt om midt i en dansk landskamp ved EM, selvom der er stor forskel på de to situationer. 

- Det, der er sket, får unægtelig mange til at tænke på Christian Eriksen, og hvordan det også ramte os i Sverige. Det skete jo med Christian foran millioner af tv-seere. Men på den anden side endte det lykkeligt for Christian - det tror jeg giver mange i Sverige trøst og håb nu, hvis man tænker på det, slutter Gustavsson. 

Kristoffer Olsson, 28 år, står noteret for 47 landskampe og har foruden FC Midtjylland været i Arsenal, Anderlecht, AIK og Krasnodar.