• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Kritiserer SønderjyskE: Det er tabermentalitet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE måtte nøjes med et enkelt point, da man gæstede Viborg FF, selv om hjemmeholdet fik en mand udvist i første halvleg. Kommentator Jesper Thygesen mener ikke, at SønderjyskE kunne være tilfreds.

Af Kenneth Jensen

De fik et enkelt point på en svær udebane mod Viborg FF, tilmed efter at have været bagud, men ifølge kommentator Jesper Thygesen var der ikke meget for SønderjyskE at være glad for.

Klubben ligger stadig under stregen, og med fem runder igen af Grundspillet i Superligaen har man seks point op til FC Nordsjælland, der er nummer 10 i rækken.

Man havde ellers alle muligheder for at tage en sejr over Viborg, der blev reduceret til 10 mand i første halvleg, men SønderjyskE kunne ikke score mål nummer to, og efter opgøret kunne Marc Dal Hende trods alt erklære sig tilfreds med, at man havde fightet sig tilbage og fået et point, og at det er et svært sted at spille, ligesom det er svært at spille mod 10 mand.

Fodboldkommentator Jesper Thygesen var efterfølgende ikke glad for Marc Dal Hendes kommentar i kølvandet det uafgjorte resultat.

- Vi kunne se, hvor sur og frustreret han (Dal Hende, red.) var efter kampen, og de billeder siger mere end det, han får sagt. Han starter med at sige, at "det var okay at få et point, og at vi ikke tabte igen," men det er jo tabermentalitet at stå og være okay tilfreds med at spille uafgjort i lige den her kamp, siger Jesper Thygesen i TV3 Sports studie og forklarer omkring ordet tabermentalitet:

- Jeg forstår godt mekanismerne omkring det her med, "at vi har brug for alt det, der er en smule positivt, og vi tabte ikke i dag, så det må være positivt." Men når man står udefra og kigger ind på sådan en kamp, var det jo præcis i dag, jagten (på overlevelse) skulle være sat ind.

SønderjyskE ligger sidst i Superligaen, hvis Vejle Boldklub mandag slår FC Midtjylland. Haderslev-klubben kommer på hårdt arbejde i januar, hvor man skal have hentet konkurrenterne.

Selv om Thygesen kritiserede Marc Dal Hendes kommentar, vedkender han også, at det er en svær bundstrid i Superligaen i denne sæson, hvor både oprykkerne Silkeborg IF og Viborg FF kæmper mere om top seks end om nedrykning.

Og det betyder bare, at der er andre, der ligger i bunden af Superligaen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020