• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

19-årige Andreas Cornelius scorede sit første Superliga-mål i søndags. Tipsbladet tog temperaturen på ham i sommerpausen.

Af Thomas Pyndt

BRAGT I TIPSBLADET DEN 25. MAJ 2012

Selv om Kenneth Zohore røg til Fiorentina, varede det ikke længe for FC København at finde en ny, stor og stærk angriber af egen avl til førsteholdstruppen. Navnet er Andreas Cornelius, og den 193 centimeter høje og 91 kilo tunge angriber er et af tre talenter, der efter sommerferien bliver rykket op fra ungdomsafdelingen.

Men modsat målmand Jakob Busk og forsvarer Christoffer Remmer har Cornelius allerede fået sin debut på førsteholdet. Den kom på udebane mod AGF den 9. april, hvor han fik de sidste 10 minutter, og i søndags blev det til dobbelt så meget, da han kom ind i Herning mod FC Midtjylland.

- Det var min karrieres højdepunkt at debutere for FCK i Århus. Selvfølgelig var der lidt nerver på inden, men så snart jeg kom ind på banen, og kampen gik igang igen, tænkte jeg ikke mere på alle tilskuerne og tv-kameraerne. Det var mere, da jeg stod på sidelinjen og ventede. Det var også fedt at komme ind mod FC Midtjylland, også fordi at det ikke var på grund af skader og karantæner, men fordi jeg havde gjort det rigtig godt til træning. Når det så er sagt, så blev glæden ved at komme ind selvfølgelig overskygget af situationen, for vi tabte jo, og det var rigtig surt, siger Cornelius.

Men skridtet fra ungdom til senior har han taget uden de store problemer.

- Jeg har jo trænet med en del, når det har været muligt, og har også Været med på de seneste to træningslejre i vinteroptakten, så jeg er ikkeblevet kastet ud i det. Det har været en rolig og uproblematisk overgang, synes jeg,” lyder det fra den unge angriber, der ved siden af fodbolden er ved at afslutte 2. g.

Og selv om han nu skal træne fast med førsteholdet er der taget hensyn til studierne i den tre-årige kontrakt med FCK, så han regner bestemt med at kunne blive student til næste sommer. Men fokus er først og fremmest på fodbold, og det er en angriber med ambitioner, der nu er blevet en del af førsteholdstruppen. Det, der begyndte som en leg i Hekla på Islands Brygge og fortsatte i Fremad Amager, før KB opdagede talentet som 1. års-drenge og via en træningstur til Sydkorea og et godt møde om mulighederne i klubben fik ham til banerne på Frederiksberg, er nu blevet seriøst.

- Min ambition er at blive fast mand for FCK, og i første omgang at blive en vigtig del af holdet i løbet af det næste år, forstået sådan at jeg bidrager med noget spilletid. Så må vi tage den derfra. Jeg fokuserer på at gøre det så godt som muligt for FCK og så samtidig blive ved med at udvikle mig som spiller, siger Cornelius, der beskriver sig selv som en fysisk stærk angriber med et godt venstreben, en brugbar hurtighed og en styrke inde i feltet, hvor han ligger klar til indlæg og nedfaldsbolde.

De kvaliteter har også givet ham godt med spilletid på ungdomslandsholdene. Det er foreløbig blevet til 18 kampe og seks mål for U/18- og U/19landsholdet.

- Det var et andet højdepunkt for mig, da vi sidste år spillede mod England i Brighton. Vi tabte godt nok 1-0, men stadion var tætpakket med
17.000 tilskuere, så det var også en oplevelse,” fortæller angriberen, der er med, når U/19-landsholdet i disse dage kæmper om en EM-billet via landskampe mod Cypern, Tyrket og Grækenland ved en turnering i Storkøbenhavn.

Cornelius gik dog glip af den første kamp mod Cypern onsdag (som Danmark vandt 6-2), for han var udtaget til FC Københavns sidste sæsonkamp mod Silkeborg, hvor de nu detroniserede mestre både vandt og tabte. Og det blev ikke ved den lejlighed, at den unge angriber fik sin første kamp i Parken, men det kan sagtens komme i sæsonen, der venter.