• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Kun fem hele kampe i OB: Ikke hvad jeg forventede

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Moses Opondo er stille og roligt ved at få mere spilletid i OB-trøjen, men han har aldrig rigtig været tilfreds med andelen af spilleminutter i OB-trøjen.

Af Jacob Quvang

Moses Opondos tid i OB kan bedst beskrives som "ind og ud" ad holdet. Midtbanespilleren har aldrig for alvor spillet fast, men han er så småt ved at tilspille sig en større rolle i cheftræner Andreas Alms system. 

Efter hans sene udligning mod AGF i forrige spillerunde, fulgte han det op med en startplads og assist mod SønderjyskE samt fuld spilletid i Sydbank Pokalen mod FC Roskilde i starten af september. Sport Fyn har også gravet i hans statistikker, som viser, at Opondo blot har spillet fuldtid i fem Superliga-kampe for OB siden skiftet i 2019 fra Vendsyssel. I alt har han spillet 55 Superliga-kampe for klubben. Til selv samme medie fortæller han også, at andelen af spilletid i OB-trøjen ikke har været, som han forventede.

- Men jeg har aldrig lagt skjul på, at det var ikke, hvad jeg havde forventet af spilletid, da jeg kom til OB. Men jeg kom også til klubben med knæproblemer, som jeg har bøvlet med, og det har været noget, som har krævet noget tålmodighed, og jeg har ikke selv været tilfreds med det. Men jeg har bare arbejdet hårdt og gjort mit, og så har der været forudsætninger, som jeg ikke har haft kontrol over, når jeg enten er blevet skiftet eller ikke fået 90 minutter. Det kan jeg ikke kontrollere, jeg må bare forsøge at stå så skarpt som muligt, forklarer Opondo. 

Han går dog ydmygt til opgaven og fremhæver, at han tager en enkelt kamp ad gangen. 

OB's cheftræner, Andreas Alm, sender også rosende ord afsted mod den fleksible midtbanespiller, som ifølge svenskeren er mentalt stærk, fordi han evner at komme ind fra bænken og levere på et godt niveau. Derudover fortæller han, at Opondo normalt skal spille i højre side, men at det har været svært for ham at slå Emmanuel Sabbi af. 

OB skal spille 13 kampe i de næste fire dage, så der venter sandsynligvis masser af spilletid for Opondo. 

Fredag aften gæster OB det nordjyske i en udekamp mod AaB, som Moses Opondo faktisk repræsenterede i ungdomsårene på U15- til U19-holdet. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020