• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Kunne være sjovt med et comeback i Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Superliga-topscorer Martin Pusic er klubløs, og han er åben for at vende tilbage til dansk fodbold.

Af Ole Hoffskov

Martin Pusic er et velkendt navn i dansk fodbold.

Fra januar 2014 og godt fire år frem nåede angriberen at tørne ud for hele fem klubber i Superligaen - Esbjerg fB, FC Midtjylland, FC København, AGF og AC Horsens. Sidstnævnte blot i fire dage.

I sæsonen 2014/2015 peakede det for Martin Pusic i Danmark, da han blev topscorer i Superligaen med 17 kasser og samtidig vandt det danske mesterskab med FC Midtjylland.

Nu skriver kalenderen 2021, og Martin Pusic, der er 33 år, er pt. klubløs. Kan et opsigtsvækkende comeback i dansk fodbold komme på tale?

- Jeg har tilbragt en del år i Danmark, og hvem ved? Jeg har løbende fået henvendelser fra Danmark de seneste to-tre år, når en klub har manglet en god angriber. Jeg må se, hvad der dukker op. Hvis der kommer et godt tilbud, kunne det da være sjovt med et comeback i Danmark, siger Martin Pusic til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Jeg forestiller mig, at jeg har et par år i mig som aktiv. Jeg ved ikke, hvad der skal ske nu. Jeg er klubløs, og jeg er åben for alt. 

Martin Pusic har været fri på markedet siden december, hvor han forlod tyske 1860 München. Forude var gået en kaotisk tid i SV Mattersburg i angriberens hjemland, Østrig.

- Jeg endte pludselig som klubløs sidste sommer, da Mattersburg gik konkurs. Klubbens præsident gjorde nogle ikke så heldige ting med pengene, og så gik det galt. Alle os spillere blev løst fra vores kontrakter, og jeg gik to måneder, før jeg skrev under med 1860 München.

- Jeg spillede ikke så meget i starten i Tyskland, og da jeg fik kæmpet mig til en plads på holdet, pådrog jeg mig en skade, så det var uheldigt. Derefter kom corona, og der skete en masse ting i mit privatliv også. Derfor tog jeg en pause fra fodbolden, og jeg holder stadig pause, men jeg satser på at vende tilbage 1. juli, lyder det fra den tidligere Superliga-topscorer.

Selv om Martin Pusic med egne ord holder pause, har han nu nok at se til for tiden.

- I sidste uge blev min kone og jeg forældre til en lille pige, og det er vores første barn, så det er kæmpe stort for os. Jeg har det rigtig godt. Jeg er bor i udkanten af Wien lige nu, fortæller han.

Selv om 33-årige Pusic satser på at have et par år tilbage i sig som aktiv, er han også begyndt at gøre sig tanker om en fremtid uden for grønsværen.

- Jeg har færdiggjort UEFA's B-trænerlicens, som kan tages af tidligere og nuværende spillere med en vis erfaring. Det er ikke, fordi jeg har en egentlig plan, men jeg nåede frem til, at det er bedre at have den end ikke at have den. Så må vi se, om jeg skal være træner i fremtiden. Det er der mange tidligere spillere, der gerne vil, og konkurrencen er hård, siger han.

Martin Pusic har repræsenteret hele 16 forskellige klubber i sin karriere. Han er noteret for 104 Superliga-kampe og 43 mål. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus