• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Kursskifte i BIF’s talentafdeling

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby IF går mod strømmen, hvad angår de helt unge talentårgange, skriver Ekstra Bladet.

Af Victor Risager

Der er store ændringer i Brøndby IFs talentafdeling, hvor man har valgt en noget anderledes kurs end rivaler som FC København, FC Nordsjælland og Gentofte Fodbold Akademi. Det skriver Ekstra Bladet.

For Brøndby IF har ikke længere tænkt sig at dele talenterne op, når de spiller på U9- til U12-holdene. I stedet skal der være plads til alle, fordi nogle spillere først blomstrer senere, lyder det.

Det har eksempelvis været tilfældet for et par spillere, der sidenhen har udviklet sig til at blive landsholdsspillere, fortæller Sten Lerche, næstfordmand i BIF’s amatørafdeling, over for Ekstra Bladet.

- Lad mig komme med tre lysende eksempler: Andreas Maxsø blev tidligt valgt fra hos os. Daniel Agger var nede at vende på 2. drenge, inden han for alvor fik skub i karrieren. Endelig var Jesper Lindstrøm også rundt om vores næstbedste hold i ungdomstiden, inden udviklingen pludselig tog fart. Det er de situationer, vi gerne vil undgå i fremtiden. Vi vil ikke vælge dem fra, der måske er næstbedst som 9-10-11-årig, fordi de måske er lidt senere udviklet, fortæller han.

Samtidig fortætter Sten Lerche, at man måske vil miste enkelte spillere, men at man håber at have flere spillere at vælge imellem senere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.