Video : Tipsbladet
Landshold

Se billedet: Sådan spionerer man Danmark

Danmark har fokus på dødbolde før EM, men vil ikke forære for meget information til eventuelle spioner.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det danske fodboldlandshold overvejer nøje, hvilke dødboldvarianter holdet skal afprøve på træningsbanen i Freudenstadt forud for EM-premieren mod Slovenien.

For selv om træningerne er lukket for offentligheden, kan man fra vinduer, bakker eller en vandrutsjebane i nærheden få et glimt af, hvad der foregår på Danmarks træningsbane. Derfor passer landsholdet på med potentielt at give for meget info væk, sæt en spion fra et modstanderhold på kreativ vis følger med.

Det siger landsholdets dødboldtræner, Lars Knudsen.

- Selvfølgelig tænker vi over, om andre kan kigge med, og vi gemmer det væk, så godt vi kan. Det er med i vores overvejelser, hvad vi viser frem på træningsbanen.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, hvad vi kan give væk, og hvad vi ikke kan give væk, siger Lars Knudsen.

Han påpeger dog også, at det ikke har været på tale at sætte vagter op ved de mest oplagte lurepladser.

Billedet herunder viser eksempelvis bakken omkring træningsbanen, hvor man kan følge med.

På bakken her bag Danmarks træningsbane kan nysgerrige sjæle følge med i Danmarks træning. Foto: Malte Dunk

Den nordjyske fodboldtræner har haft ansvaret for landsholdets dødbolde siden marts, og inden EM fik Danmark et godt afsæt i testkampene med mål mod både Sverige og Norge efter hjørnespark.

Mod svenskerne faldt målet efter et minuts spil, da Danmark tømte området foran forreste stolpe og gjorde plads til, at Pierre-Emile Højbjerg kunne løbe derhen og dirigere Eriksens indlæg i mål.

Mod Norge svingede Andreas Skov Olsen en simpel bold ind over, og tometermanden Jannik Vestergaard timede sit tilløb godt og stangede bolden i mål via et studs i græsset.

Lignende varianter skal man ikke forvente under EM.

- Det var gennemtænkt, at det, vi gjorde mod Sverige og Norge, ikke var ting, vi har planlagt at bruge i gruppekampene hernede. Vi har masser af gode ting i ærmet, og jeg er sikker på, at vi nok skal blive en trussel på dødbolde, siger Lars Knudsen.

Uden at ville sige eksakt, hvor mange varianter landsholdet har på brættet, kan Lars Knudsen fortælle, at det er færre end ti - ellers bliver det for uoverskueligt for den enkelte spiller.

Aktuelt fokuserer landsholdet i sine træninger mere på offensive dødbolde end defensive, men holdet fik to advarsler i EM-generalprøven mod Norge. I begge tilfælde var Leo Østigård helt fri efter en dødbold og burde have scoret mod Danmark.

- Vi fik et par advarsler mod Norge, og det var måske det bedste tidspunkt at få dem på, fordi det var en testkamp. Der er nogle små ting, vi skal arbejde med defensivt, og det gælder både på modstandernes hjørnespark og frispark.

- Der skal justeres nogle ting i vores linje, og hvordan vi hjælper hinanden, siger dødboldtræneren.

Han påpeger også, at Danmarks første EM-modstander, Slovenien, er særdeles stærk på dødbolde.

- Slovenien er rigtig dygtige offensivt. De er meget kreative og har mange idéer til at gøre tingene på en anden måde, og det viste de også med et mål på et kreativt indslag mod os i EM-kvalifikationen og senest i en testkamp mod Bulgarien.

- Kreativt betyder, at det ikke bare er konventionelt med at slå en serv og heade på mål, men at der er nogle korte kombinationer, eller at nogen uventet løber fra kanten af feltet, siger Lars Knudsen.

/ritzau/