• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Landsholdsmålmand sagde nej til Brøndby

Landsholdsmålmand sagde nej til Brøndby
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

Brøndby rettede henvendelse til den sydafrikanske landsholdsmålmand Itumeleng Khune, men han ville ikke til den københavnske Vestegn.

Af Ole Hoffskov

Brøndby har i Frederik Rønnow en keeper, der med det samme er gået ind og har løftet arven efter Lukas Hradecky, der i sommerens transfervindue blev solgt til Eintracht Frankfurt. De blå-gule var da også tidligt ude og hente Rønnow i AC Horsens, så afløseren for den finske superkeeper var på plads.

Brøndby var som bekendt også på jagt efter en backup for Frederik Rønnow, og valget faldt på Mads Toppel, der droppede en aftale med et VVS-firma for at skifte rørtangen ud med målmandshandskerne. Inden Brøndby rettede henvendelse til Toppel, havde de blå-gule imidlertid snøren ude efter den sydafrikanske landsholdsmålmand Itumeleng Khune.

Læs også: Sydafrikansk VM-profil har afvist Superliga-klub

Tipsbladet.dk kunne i slutningen af juli fortælle, at en dansk klub havde rettet henvendelse til Khune, der dengang var klubløs, men at målmanden afviste bejleren fra Danmark. Det lykkedes ikke tipsbladet.dk at opklare, hvilken dansk klub der var tale om, men nu er det altså kommet frem, at det var Brøndby. Også andre klubber var inde i billedet.

Det fortæller Stuart Baxter, der er tidligere træner for Itumeleng Khune i Kaizer Chiefs.

Læs også: VVS-firma raser efter Toppel-skifte: Sagsøger sgu Brøndby

- Jeg ved, at der var en række danske klubber, deriblandt Brøndby, som var interesserede i ham. Der var aldrig nogen, der ringede til ham, men jeg har opsnuset det via mine kontakter i Skandinavien. Jeg ved, at der også var interesse fra Belgien, siger Baxter til Soccerladuma.

Itumeleng Khune var blandt andet med for Sydafrika ved VM på hjemmebane i 2010.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.