• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Victor Risager

Landsholdsspiller: Jeg håber, de vinder SL

Foto: Getty Images

Victor Nelsson har en fortid i både FC Nordsjælland og FC København, men han er ikke i tvivl om, hvem han håber bliver mestre.

Af Ole Hoffskov & Victor Risager

Tipsbladet i Qatar.

Man kunne forstå, hvis Victor Nelsson var lidt splittet angående guldkampen i Superligaen denne sæson.

På førstepladsen er FC Nordsjælland. Klubben, hvor han fik sin fodboldopdragelse og spillede 98 førsteholdskampe. Og på tredjepladsen er FC København. Klubben, hvor han tilbragte to år med blandt andet et dansk mesterskab og landsholdsdebut til følge.

Men spurgt ind til Superliga-guldkampen, tøver Victor Nelsson ikke engang.

- Jeg håber, FC Nordsjælland vinder, siger landsholdsspilleren.

- Jeg spillede der i 10 års tid eller sådan noget, og jeg har en masse gode venner deroppe. Jeg er stadig i kontakt med folkene, som kører klubben. Jeg er FC Nordsjælland-fan, det er jeg,

Især glæder han sig over at se gamle venner og FC Nordsjællands unge stjernefrø folde sig ud.

- Det er fedt. Jeg har stadig nogle venner på holdet. Martin Frese er en af mine gode venner. De har fandeme gjort det godt, og jeg under dem at vinde guldet, men nu er der lang vej igen. Det bliver spændende at se. Hvis jeg skulle pege på en, bliver det Nordsjælland.

Victor Nilsson er langt fra den eneste med en FC Nordsjælland-fortid på landsholdet. Også Mathias Jensen, Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen har spillet der.

Alle fire har også spillet under Kasper Hjulmand i Farum, men landstræneren er ikke helt den samme som dengang.

- Det er et stykke tid siden, jeg arbejdede med Kasper i Nordsjælland. Jeg tror, at ligesom alle os spillere udvikler os, har han også udviklet sig og er blevet en bedre træner på det taktiske. Det er bare noget andet at være landstræner. Der er nogle større personligheder, og du skal kunne noget andet end en klubtræner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at han er en dygtig træner, og alle spillere og hele landet er glade for, at han er landstræner. Jeg tror, at alle spillere nyder at spille under ham, siger Victor Nelsson. 

Har jeres fælles fortid gjort det nemmere at komme ind på holdet?

- Nej, det vil jeg umiddelbart ikke sige. Vi har en måde at gøre tingene på her, og han hjælper os selvfølgelig som nyere spillere. Vores fælles baggrund i Nordsjælland tror jeg ikke spiller nogen rolle. Men han er dygtig til at hjælpe med at sætte nye ind i tingene, siger landsholdsspilleren.

Victor Nelsson, 24 år, står noteret for syv landskampe. Under VM skal han kæmpe med Simon Kjær, Andreas Christensen og Joachim Andersen om spilletid i det centrale forsvar.