• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

DK kan miste ham: Landstræner besøger SIF-spiller

Foto: Getty Images

Målet er at overbevise backen om at repræsentere Peru.

Af Jacob Quvang

Perus landstræner Juan Reynoso har haft travlt i øjeblikket.

Udover at have stået i spidsen for holdet i to testkampe under den seneste landsholdstermin, så kan han også se frem til en rundtur i Europa, hvor han skal på en charmeoffensiv.

Og den rundtur indebærer et besøg til Danmark. 

Flere peruvianske medier, heriblandt Líbero, skriver, at Juan Reynoso vil tage til Danmark for at besøge Silkeborg-spilleren Oliver Sonne. Sonnes bedstemor er fra Peru, hvorfor han har mulighed for fremover at spille for Perus landshold, og det er en idé, som han tidligere har talt varmt om.

Oliver Sonne kan også frit vælge at spille for Peru, da han ikke har spillet officielle kampe for det danske A-landshold. 

Ifølge medierne har Reynoso fulgt Sonne intenst gennem flere måneder, og han ser Sonne som en langsigtet del af landsholdet. Her er tanken, at Sonne skal spille en rolle på Perus landshold til kvalifikationen til VM i 2026, og at qua sin alder på blot 22 kan være med til tre VM-kvalifikationer.

Peru har tidligere haft held med at overtale spillere til at repræsentere deres landshold, selv om de bor og er født i et andet land. Den tidligere landstræner Ricardo Gareca gjorde det med Gianluca Lapadula, selv om han er født i Italien.

Oliver Sonne er i gang med sit store gennembrud i Silkeborg på højre backen, som han har gjort til sin efter salget af Rasmus Carstensen sidste sommer. Oliver Sonne kom senest på måltavlen, da Silkeborg spillede 3-3 mod FC Midtjylland inden den seneste landsholdstermin.