Video : Tipsbladet
Benelux

Schöne tangerer rekord i Mattsson-show

Magnus Mattsson scorede to mål, da Lasse Schöne tangerede kamprekord i Nijmegens 4-1-sejr.

Den tidligere landsholdsspiller Lasse Schöne tangerede fredag aften en fornem rekord i hollandsk fodbold.

Den 37-årige midtbanespiller blev således indskiftet i Nijmegens hjemmekamp mod Fortuna Sittard, og det var hans optræden nummer 433 i den bedste hollandske række, Æresdivisionen.

Dermed tangerer han den sydafrikanske målmand Hans Vonk som den udenlandske spiller med flest kampe i den bedste række.

Nummer 434 og rekorden for sig selv kan han tidligst få i udekampen mod Feyenoord i midten af januar.

Schöne, der fik den sidste af sine 51 landskampe for Danmark i 2021, har spillet langt størstedelen af sin klubkarriere i Holland.

For De Graafschap blev det som ung til 34 kampe i Æresdivisionen, inden han rykkede til Nijmegen for første gang og siden fik 201 ligakampe for storklubben Ajax.

Efter en sviptur til italienske Genoa fik Schöne 12 kampe for Heerenveen og vendte i sommeren 2021 tilbage til Nijmegen, som han af to omgange har spillet nu 186 ligakampe for.

Nummer tre på listen over flest kampe som udlænding i den bedste hollandske række er i øvrigt den tidligere backprofil Jan Heintze, der fik i alt 395 ligakampe for PSV ud over sine 86 landskampe for Danmark.

Schöne kom ind efter 80 minutters spil af fredagens opgør mod Fortuna Sittard ved slutstillingen 4-1, som landsmanden Magnus Mattsson havde været med til at opbygge.

Efter godt en halv time bragede den tidligere Silkeborg-spiller fra distancen bolden op i hjørnet til 1-0 efter et aggressiv pres og et boldtab af gæsterne.

Efter 70 minutter var grundopskriften den samme, men denne gang headede Mattsson bolden i mål fra tæt hold til 3-0.

Den offensive midtbanespiller nåede på den måde op på ti sæsontræffere, hvoraf de ni er lavet i ligaen.

/ritzau/