• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Livsvigtigt: FCK SKAL indhente Brøndby eller FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pokalfinalen mellem Randers FC og SønderjyskE lægger et voldsomt pres over på FC København, der har gearet forretningen til at komme i Europa League eller Champions League til efteråret.

Af Tipsbladet.dk

Vi ved ikke, om Jess Thorup og hans spillere ligefrem havde fundet et FCM-halstørklæde at svinge med, da de torsdag eftermiddag og aften fulgte FC Midtjyllands pokalsemifinale mod SønderjyskE.

Men man kan ikke fortænke FCK-folkene i at have holdt lidt med rivalen.

For en FCM-tur i pokalfinalen havde givet midtjyderne endnu en ekstra kamp i et allerede tæt program sammenlignet med FC Københavns mere rolige kalender, og så havde en FCM-finale og en medfølgende sejr over Randers gjort tilværelsen voldsomt meget lettere for vicemestrene.

For FC København skal pinedød i Europa League eller Champions League til sommer, og mens Superligaens to Champions League-pladser (sandsynligvis en tur i mesterkvalifikationens sidste runde for mesterholdet, og en noget sværere tur i League Path for sølvvinderen) ligger, hvor de har gjort i hele denne sæson, flyttede den overraskende pokalfinale markant på målpindene i forhold til en FCK-kvalifikation til Europa League.

Se, hvordan det hænger sammen, og hvorfor det nu er endnu vigtigere end hidtil for FC København at indhente de to rivaler foran i tabellen, i analysen, som du finder i videoen i toppen af denne artikel.

Læs også med her i en vurdering af, hvor økonomisk vigtigt det er for FC København at komme i et europæisk gruppespil senere på året.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus