Superliga

Lokalrival roser FCM's Indien-projekt

Silkeborgs administrerende direktør Kent Madsen har stor respekt for det Indien-samarbejde, FCM er ved at starte.

Lørdag mødes Silkeborg IF og FC Midtjylland på Silkeborg Stadion, og hjemmeholdet har revanche til gode efter to nederlag til naboerne fra Ikast/Herning-området.

Silkeborgs administrerende direktør Kent Madsen tog tidligere på foråret hul på en følsom debat i Silkeborg, hvor Madsen talte om nødvendigheden for større opbakning fra sponsorer og lokalområdet, og hvor han nævnte muligheden for på sigt at fusionere med en anden fodboldklub.

Ude hos lørdagens modstander FC Midtjylland har man også knoklet med økonomien efter sidste års katastrofale regnskab, der viste et tab på 58 millioner kroner. Så i FCM er man i øjeblikket ved at forhandle en aftale med den indiske forretningsmand Shrinivas Dempo, en aftale FCM håber vil give mange millioner i ekstra kapital.

Kent Madsen har fulgt snakken om FCM's mulige millionaftale i medierne, og han har stor ros til kollegerne hos lokalrivalen for den anderledes aftale, de er ved at få på plads.

- Jeg synes igen, at FC Midtjylland viser sig at være innovativ og nyskabende. Som jeg forstår det, skal de bruge deres viden omkring at bygge et akademi til at udvikle indisk fodbold. Måske skal der endda være et FCM-akademi i Indien. Det synes jeg er superspændende. Finansielt er det dygtigt lavet, siger Kent Madsen til tipsbladet.dk.

Kent Madsen mener, at den indiske interesse i FC Midtjylland ikke kun er til gavn for lokalrivalen men for ligaen som hele.

- Det er vel en form for tilbagebetaling på det enorme engagement og den store investering, de har lagt i deres akademi og i deres faciliteter. Men for mig er det også et signal om, at dansk fodbold er interessant for andre end danske investorer. Dansk fodbold har flyttet sig på ranglisten og har allerede fra sommer to kvalifikationspladser til Champions League. Det gør den danske liga attraktiv internationalt, siger Kent Madsen.

Kent Madsen og Silkeborg IF sælger efter alt at dømme Rajko Lekic til New England Revolution i weekenden. Lekic rejser i dag til USA for at forhandle sin kontrakt på plads og klare lægetjekket.