• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Lucas Andersen: Jeg begyndte at græde, da jeg havde skrevet under med Ajax

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den nu hjemvendte AaB'ers hverdag skiftede dramatisk karakter, da han som 17-årig skulle flytte hjemmefra og til et helt nyt land.

Af Anders Dehn

Virkeligheden ramte Lucas Andersen hårdt, da han i 2012 skiftede fra AaB til Ajax - og dermed væk fra barndomsbyen Aalborg til den hollandske hovedstad, Amsterdam. Den dengang 17-årige nordjyde begyndte simpelthen at græde, da realiteterne gik op for ham.

Lucas Andersen nåede aldrig at slå helt igennem i Ajax, men fik trods alt 53 kampe, heraf otte i Champions League, og skiftede for to år siden videre til Grasshoppers i Schweiz. Livet som udlandsprof var dog noget, han lige skulle vænne sig til.

- Jeg begyndte faktisk at græde, dengang jeg havde skrevet under med Ajax. Nu skulle jeg lige pludselig flytte væk fra alt. Da jeg stod med mine kufferter ude i lufthavnen, blev det lige pludselig til virkelighed. Så starter rejsen. Jeg går fra at bo hjemme til lige pludselig at skulle bo alene stort set, siger han i et interview med Eurosport.

- Din familie er ikke med, dine venner er ikke med. Jeg er som person meget familiemenneske og sindssygt social, og de her ting bliver lige pludselig lidt mere distanceret. Så kommer man hjem fra en træning, og så er det hele bare pissetræls, og så isolerer man sig måske i et par dage.

Lucas Andersen vendte denne sommer tilbage til AaB og Aalborg efter seks år i udlandet, og han har tidligere slået fast, at han langt fra var blevet skræmt af sine oplevelser, og at han godt kunne se sig selv skifte uden for landets grænser igen. Han er da i første omgang også kun lejet for en enkelt sæson.

Den sæson står der "Superliga" hen over, og på søndag kan Andersen og co. se frem til en af sæsonens store kampe, når AaB får besøg af Brøndby IF.

Se hele indslaget med Lucas Andersen i videoen i toppen af artiklen.