Video : Tipsbladet
Superliga

Lukker helt ned for "chokerende" FCM-straffe

Det er umuligt at få en forklaring på, om der blev begået en fejl af dommerteamet, da FC Midtjylland fik tildelt et straffespark, der førte til det afgørende mål, i søndagens kamp mod AGF.

Per Frimann var i chok i sin kommentering, og flere AGF-fans forstod intet af dommer Jakob Sundbergs beslutning, da han i søndagens kamp mellem AGF og FC Midtjylland tildelte Ulvene et straffespark, da Cho Gue-sung gik ned i feltet efter en duel med Mads Emil Madsen.  

Jakob Sundberg blev end ikke kaldt ud til VAR-skærmen, og Dario Osorio scorede sejrsmålet, som i sidste ende kan vise sig altafgørende for guldkampen. 

Undervejs i kampen på Viaplay teasede kommentatoren for, at man ville få en forklaring af dommer Jakob Sundberg efter slutfløjt, men da der var fløjtet af, kunne Viaplays reporter Søren Frederiksen melde, at Jakob Sundberg ikke ville give interview, fordi dommerteamet ikke var færdige med at analysere det straffespark, som Mads Emil Madsen begik.

Siden da har der været fuldstændig stille omkring kendelsen. Dette selv om Tipsbladet ad flere omgange og over flere dage har forsøgt at få svar fra Jakob Sundberg, hvad dommerteamets analyse har vist.

Så hvad er op og ned? Ikke noget, som offentligheden får kendskab til. Evalueringen er overstået, og sagen er lukket, oplyser Michael Johansen, der er dommerformand for DBU's dommerudvalg til Tipsbladet via et skriftligt svar.

- Vores dommere stiller ofte op til interviews efter kampe, da vi gerne vil være åbne og transparente, men vi respekterer samtidig også, hvis vores dommere ikke ønsker at udtale sig. Vi har lavet en intern evaluering, og sagen er derfor afsluttet fra vores stol, og vi har ikke nogen yderligere kommentarer, skriver han. 

Tipsbladet ville ellers gerne have svar på følgende spørgsmål: 

  • Hvad viser jeres analyse af straffesparkssituationen, som gav FC Midtjylland et straffespark mod AGF?
  • Hvorfor blev Jakob Sundberg ikke kaldt ud til VAR-skærmen i forbindelse med straffesparket?
  • Er der tale om en fejl?
  • I har tidligere talt om at være mere åbne, men føler I, at I har været åbne i det her tilfælde?
  • Kan det passe, at det skal tage så lang tid, før man har evalueret så omdiskuteret en dom?

Det er godt og vel halvandet år siden, at DBU satte fokus på, at Superligadommere i højere grad skal forklare kontroversielle kendelser. Det kommer altså ikke til at ske i dette tilfælde.

Altså får offentligheden og fodboldfans ikke svar på, om kendelsen var korrekt, forkert, eller om der er sket en anden fejl. Og dermed er forvirringen stadig lige så stor som i søndags.

Se det kontroversielle straffespark i afspilleren over artiklen.

FC Midtjylland vandt kampen 1-0 og er på andenpladsen i Superligaen inden denne runde.