• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Lyngby deler med Sønderjyske i generalprøve til gyser

Foto: Getty Images

Lyngby fik en blandet optakt til overlevelseskampene mod Hobro, da holdet onsdag spillede 1-1 mod Sønderjyske.

Af /ritzau/

Formsvage Lyngby afsluttede onsdag nedrykningsspillets pulje 1 med at spille 1-1 mod Sønderjyske og kan nu rette fokus mod de altafgørende kampe, der venter.

I to drabelige opgør mod Hobro kæmper Lyngby for livet i Superligaen, og de kongeblå går ind til playoffkampene uden sejr i de seneste ti ligakampe.

Lyngby lignede i første halvleg mod Sønderjyske ikke et hold, der hører til i Superligaen, og sønderjyderne gik derfor til pause med en 1-0-føring.

Efter pausen fik Lyngby dog bedre styr på spillet og kæmpede sig tilbage takket være en scoring af indskiftede Magnus Warming.

Mens Lyngby har to nervepirrende kampe at forberede sig til, er Sønderjyskes sæson nu færdig, eftersom holdet trækkes ud af Superligaens europaplayoff grundet sidste uges pokaltriumf.

Sønderjyderne havde hele ni ændringer i startopstillingen, men de mange nye spillere gjorde en god figur fra start.

Efter ti minutter fik Lyngby dog en gylden mulighed i form af et straffespark, men Nikola Mirkovic i Sønderjyske-målet reddede Emil Nielsens forsøg.

De fleste gange Lyngby havde optræk til noget i første halvleg, gjorde helt basale fejlafleveringer, at chancerne løb ud i sandet.

Sønderjyske var uhyre nærgående i det 19. minut, da Emil Frederiksen ramte stolpen, men seks minutter senere lykkedes det for gæsterne.

Her kiksede Lyngbys opdækning ved et hjørnespark, og så kunne angriberen Peter Christiansen ugeneret stange Sønderjyske i front.

Lyngby fik aldrig sat spillet før pausen, men værterne kom ud med god energi til anden halvleg og skabte hurtigt et par gode chancer.

I det 54. minut kom udligningen, da Magnus Warming med hiv og sving fik styret et indlæg fra venstre side i nettet til 1-1. Lyngby faldt en smule i niveau efter scoringen.

Begge hold havde løse chancer til at tage sejren til sidst, men helt store blev mulighederne ikke, så opgøret endte uden vinder på Lyngby Stadion.

/ritzau/

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: SønderjyskE - AaB

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab Sønderjy...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.