Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: Lyngby køber islandsk topscorer

Lyngby har købt Andri Gudjohnsen, der har scoret ti mål i Superligaen, fri af svenske IFK Norrköping.

Den islandske angriber Andri Gudjohnsen skal også gå på måljagt for Lyngby i de kommende sæsoner.

Den nedrykningstruede superligaklub oplyser onsdag på sin hjemmeside, at klubben har indløst en frikøbsklausul og købt holdets topscorer fri af kontrakten med svenske IFK Norrköping.

Lyngby og Gudjohnsen har indgået en treårig aftale, hvilket skaber glæde hos fodboldchefen i Lyngby, Nicas Kjeldsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi er rigtig glade for den her aftale.

- Andri kom til på en lejeaftale, efter at vi havde haft kig på ham over en længere periode, og han har bare leveret fra dag et.

- Han er allerede en profil i Superligaen, men med sine blot 22 år, er vi sikre på, at der venter ham en stor karriere, siger Nicas Kjeldsen.

Andri Gudjohnsen indtager en delt andenplads på Superligaens topscorerliste med ti scoringer.

Han har ikke målgenet fra fremmede. Han er således søn af den islandske fodboldlegende Eidur Gudjohnsen, der i sin storhedstid spillede for Chelsea og Barcelona.

Andri Gudjohnsen har spillet i Lyngby siden midten af august, og han ser frem til at fortsætte i den kongeblå trøje.

- Jeg føler virkelig, at jeg har lagt på i min tid i Lyngby Boldklub. Vi har et enormt stærkt træningsmiljø, og jeg føler, at jeg tager nogle rigtig store skridt her i klubben. Jeg er virkelig glad for den nye aftale, og nu er der fuldt fokus på at slutte den her sæson stærkt af, siger den islandske angriber.

Lyngby er med syv spillerunder tilbage af sæsonen placeret lige over nedrykningsstregen på en tiendeplads. Holdet har to point til Vejle lige under stregen.

/ritzau/