Video : Tipsbladet
Superliga

- Lyngby skal ringe til David Nielsen nu

David Nielsen er et oplagt valg som Lyngby i den aktuelle situation, lyder det fra Tipsbladets fodboldekspert David Boysen, der har en fortid som spiller hos De Kongeblå.

Hvor i alverden kom den lige fra?

Blot 50 dage efter, at Lyngby Boldklub ansatte Magne Hoseth som cheftræner, har nordmanden fået sparket og er dermed fortid i Superliga-klubben. Lyngby-ledelsen tager det fulde ansvar og kalder det et "fejlskøn" fra deres side at anæstte Hoseth, der blev hentet i KA Klaksvik, hvor han skabte mirakler.

Meldingen om Magne Hoseths fyring har ramt Superligaen som en tidlig weekendbombe, og det kommer da også voldsomt bag på Tipsbladets fodboldekspert David Boysen, der har en fortid i netop Lyngby Boldklub.

- Jeg er dybt forbavset. De personer, jeg har talt med i Lyngby, har ikke sagt noget om, at noget er under opsejling, siger Boysen.

Han påpeger, at der må være gået noget helt skævt i relationen mellem Magne Hoseth og spillertruppen.

- Umiddelbart er mit indtryk af Magne, at han er spillernes mand, men jeg kan læse, at det blandt andet handler om manglende involvering, og det er noget, der betyder ekstremt meget i Lyngby. Det er en klub, hvor man kommer hinanden ved, og man taler sammen om alt. Hvis han ikke har involveret sig i det, bliver det hurtigt opdaget i en klub som Lyngby, siger Boysen og kommer med en bredside til Lyngbys ledelse:

- Hvis man efter mindre end to måneder har fundet ud af, at det ikke er den rigtige træner, er der jo blevet begået en kæmpe fejl. Ledelsen tager ansvaret, og det er klogt i forhold til at beskytte spillertruppen, men det er selvfølgelig også det rigtige at gøre, for det er ledelsen, der er ansvarlig for, hvem der skal være træner. 

Ring til David Nielsen
Nu skal Lyngby Boldklub på jagt efter en ny cheftræner. I første omgang vil assistenttrænerne Mikkel Beckmann og Mads Kristensen lede holdet, og David Boysen tror ikke, det er utænkeligt, at duoen bliver resten af sæsonen. 

Hvis ikke det bliver tilfældet, er det, fordi der dukker en plug and play-løsning op, og sådan én findes på markedet netop nu.

- David Nielsen har været i huset før, og de skal ikke tage chancer nu. Hvis det handler om mandskabspleje, involvering og tydelighed, stikker David jo ud, for det er noget af det, han er bedst til. Han vil være en fantastisk løsning på papiret, men jeg ved ikke, om den nuværende spillertrup matcher den type, han er.

- Men hvis der er én, der tør tage sådan en opgave, er det David Nielsen, og jeg håber, han kommer hurtigt i gang efter sit ophold i Grækenland, fastslår Boysen. 

Tipsbladet dækker trænerfyringen i Lyngby Boldklub tæt resten af dagen.