Video : Tipsbladet
Superliga

Lyngby slider og slæber sig til point mod Hvidovre

Filip Djukic storspillede i sit comeback for Hvidovre, der fik 1-1 i udekampen mod Lyngby.

Hvis Hvidovre IF skal lave et mirakel og sikre overlevelse i Superligaen, får klubben brug for at holde målmand Filip Djukic kampklar.

Søndag eftermiddag var han tilbage i mål for første gang siden efteråret, og trods en lang skadesperiode viste Djukic sin klasse på stregen.

Opgøret endte 1-1, men var det ikke for plankeværket Djukic, havde de kongeblå formentlig taget sejren. Det lykkedes først at passere ham, da Lyngby fik sit andet straffespark i kampen.

Med pointdelingen har Lyngby nu to point ned til Vejle under nedrykningsstregen.

Filip Djukic blev sat på arbejde fra start, og midtvejs i første halvleg lignede han allerede et solidt bud på kampens spiller.

Efter fem minutter havde han reddet Kolbeinn Finnssons store chance, og ti minutter senere gjorde han vinklen så spids, at Jonathan Amon vippede bolden forbi mål på sin friløber.

Da Matti Olsen i det 19. minut blokerede et skud med armen, fik Djukic også lov til at stråle i en straffesparksduel med Lyngby-topscorer Andri Gudjohnsen. Djukic dykkede ned til sin egen højre side og pillede straffesparket.

Også i Lyngby-buret var der udskiftning. Førstemålmand David Jensen var ukampdygtig, og i hans fravær vogtede Jannich Storch buret.

Lyngby-keeperen ventede længe på sin første prøve, og han så en anelse rusten ud, da den kom fem minutter før pausen. Her var han ved at tabe bolden for fødderne for en Hvidovre-spiller, men rettede op på sin halvkiksede redning og afværgede situationen.

Straks efter pausen blev Storch så rundet af Lirim Qamili, men Hvidovre-angriberen fik ikke afsluttet på det tomme mål, inden to Lyngby-spillere tacklede ham.

I pausen af opgøret var rutinerede Andreas Bjelland og Simon Makienok udgået for hvert sit hold. I Hvidovres tilfælde kom Tobias Thomsen på banen i stedet, og det var en klog disposition, for han scorede til 1-0 i det 64. minut.

Magnus Fredslund fik god tid til at smide et indlæg ind i det lille felt, og her kæmpede Tobias Thomsen sig let foran Willy Kumado og stangede bolden i mål.

Modsvaret kom hurtigt i den anden ende. Assistmager Fredslund begik et dumt straffespark, og Gudjohnsen steppede på ny op for at tage.

Islændingen sparkede i samme side som i første halvleg, og Djukic valgte også samme side, men denne gang var afslutningen så hård og yderlig, at kampens store profil ikke kunne nå den.

Lyngby pressede på for et sejrsmål, men Djukic og Hvidovre-forsvaret holdt stand og sikrede et enkelt point.

/ritzau/