• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Cameroun bryder stime af målfattige kampe

Foto: Getty Images

Cameroun og Etiopien stod torsdag for den mest målrige kamp hidtil ved Africa Cup of Nations.

Af /ritzau/

Ikke siden åbningskampen havde nogen hold ved Africa Cup of Nations indtil torsdag formået at score flere end ét mål i en kamp, men nu er stimen brudt.

Værtsnationen Cameroun var i spillehumør og nedlagde Etiopien med 4-1.

Det var også Cameroun, der senest havde scoret flere end et mål. Det skete som sagt i åbningskampen, hvor camerounerne slog Burkina Faso med 2-1.

Torsdagens sejr betyder, at Cameroun har maksimumpoint og fører gruppe A efter de to første kampe. Turneringsværterne er dermed klar til knockoutfasen.

Burkina Faso, som senere torsdag slog Kap Verde med 1-0, er på andenpladsen i gruppe A. Kap Verde er på tredjepladsen, mens Etiopien er sidst.

Cameroun fik dog ikke nogen specielt god start på kampen torsdag. Allerede i fjerde minut gik det galt.

Etiopien fangede Camerouns bagkæde højt på banen, og Amanuel Gebremichael udnyttede ubalancen i forsvaret og sparkede bolden ind foran mål, hvor Dawa Hotessa scorede sikkert.

Allerede fire minutter senere var der balance i regnskabet igen. Karl Toko Ekambi stangede kuglen i kassen til pausestillingen 1-1.

Efter pausen var Vincent Aboubakar i målhumør. To gange på to minutter var han på pletten - først med et hovedstød og siden et tap-in tæt på stregen.

Ondt blev værre for etiopierne, som så ud til at have givet op. Karl Toko Ekambi scorede sit andet mål i kampen efter 67 minutter, og så var den kamp afgjort.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020