• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Månedens Hold i Superligaen - april

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

April er forbi, og vi har bevæget os ind i maj, som er den sidste måned med Superliga-kampe på programmet i denne sæson.

Før vi ser frem mod de afsluttende kampe, skal vi binde en sløje for den forgangne måned, og det gør vi som altid med et kig på de bedste individuelle præstationer. Der blev afviklet hele seks runder i april.

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Lawrence Thomas, SønderjyskE 
Det så sort ud for SønderjyskE, da april gik i gang. Her en måned senere har Haderslev-klubben sikret sig overlevelse i Superligaen og i øvrigt kvalificeret sig til en pokalfinale. Meget af æren skal tilskrives Lawrence Thomas, der har stået fremragende mellem stængerne. Australieren kan afgjort være sin første sæson i dansk fodbold bekendt. 

Højre back: Kevin Diks, AGF 
Tobias Mølgaard startede april helt forrygende, men Vejle-spilleren blev skadet, og derfor er han ikke i betragtning til Månedens Hold. Pladsen går i stedet til Kevin Diks, der særligt imponerede med to flotte scoringer i Parken i seneste runde. Ham skal AGF gøre alt for at beholde. 

Central forsvarer: Stefan Gartenmann, SønderjyskE
Det har været en suveræn sæson for Stefan Gartenmann, som man roligt kan kalde for SønderjyskE's bedste spiller i denne sæson. Haderslev-klubben sluttede april af med tre sejre og tre clean sheets, og Gartenmann gik forrest med en fremragende defensiv præstation. 

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland
Superligaens bedste midtstopper i denne sæson. Alexander Scholz leverer kamp efter kamp på et tårnhøjt niveau, og han begår stort set ingen fejl. Det planter en ro i hele FC Midtjylland-holdet, at Scholz styrer løjerne sammen med Erik Sviatchenko. At Alexander Scholz også er sikkerheden selv på straffespark gør bestemt heller ikke noget. 

Venstre back: Victor Kristiansen, FC København 
Det er ikke nemt for en ung og urutineret spiller at blive kastet ind på et FC København-mandskab i mesterskabsspillet. Man må sige, at Victor Kristiansen har løst opgaven på fornem vis. Der har været udfald hist og her, men den 18-årige københavner fortjener et skulderklap. Han noterede sig blandt andet for tre assists. Victor Kristiansen spillede samtlige minutter i april. 

Højre midtbane: Kasper Kusk, AaB 
Han får ofte skæld ud, men ret skal være ret. Kasper Kusk har løftet sit spil, efter Superligaen blev delt i to puljer. Det hører naturligvis med til historien, at AaB er oppe mod modstandere, de bør være bedre end, men det skal ikke tage noget fra Kusk, og tre assists og et mål er glimrende. Det gør Kasper Kusk godt, at han igen har fået Lucas Andersen at kombinere med. 

Central midtbane: Vito Hammershøy-Mistrati, Randers FC 
Der venter Randers FC svære kampe runde efter runde i mesterskabsspillet. Vito Hammershøy-Mistrati har sat to streger under, at han har niveau til toppen af dansk fodbold. Mistrati imponerede blandt andet med fire mål. 

Central midtbane: Louka Prip Andreasen, AC Horsens
AC Horsens er rykket ud af Superligaen, men Louka Prip Andreasen gjorde, hvad han kunne for at sikre klubbens fortsatte eksistens i den bedste række. Prip noterede sig for fire scoringer, og det må siges at være ganske pænt, når man spiller for Superligaens dårligste hold.

Venstre midtbane: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland 
FC Nordsjællands største profil løb med hæderen som Månedens Spiller, og den kunne da heller ikke falde ned mange andre steder end i favnen på den lynhurtige ghaneser. Fem scoringer blev facit for Kamaldeen Sulemana i april. Så tilgiver holdkammeraterne ham formentlig, at han også misbrugte et straffespark. 

Angriber: Jonas Wind, FC København 
Han er ikke nogen målmaskine, men hvor spiller Jonas Wind bare godt. Som opspilsstation og som mellemrumsspiller er FC København-angriberen i en klasse for sig i Superligaen, og så lever FCK fint med, at det er på straffespark, Wind scorer mange af sine mål. 

Angriber: Mikael Uhre, Brøndby IF 
Superligaens topscorer føjede tre mål til samlingen i den forgangne måned. Mikael Uhre sluttede af med en ringe kamp i Randers FC, men det ødelægger ikke helhedsbilledet af en rigtig fin april.