• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

- Mange tvivlede på FCK: Jeg var en af dem

Foto: Getty Images

Tipsbladets ugentlige powerranking er klar, og det er med markant fremgang for FC København, der for en uge siden lå nummer fem i Tipsbladets rangering.

Af tipsbladet.dk

Der er nu kun to spillerunder tilbage i Superliga-sæsonen.

FC København og FC Nordsjælland duellerer om guldet, i bunden af nedrykningsspillet er der en enkelt billet til næste sæsons Superliga til AaB, AC Horsens eller Lyngby, og i ingenmandslandet i toppen af nedrykningsslutspillet skal FC Midtjylland og OB finde ud af, hvem af dem der skal på besøg hos Superliga-fireren i en Europa-playoff fredag 9. juni.

Der er flere store sportslige beslutninger og handler på vej i Superligaen, men inden skal sæsonen jo selvsagt spilles færdig, og det bliver med FC København fra forhjul, både i tabellen og i det interne styrkeforhold, hvis vi ser på Tipsbladets ugentlige powerranking.

- Der var mange, der tvivlede på FC København før den seneste uges kampe med alle de skader og karantæner. Jeg var helt klart en af dem. Men FC København vandt pokalfinalen og slog AGF, og jeg kan lige nu kun sætte dem oppe som nummer et, selvom jeg stadig har mine tvivl om defensiven, siger Troels Bager Thøgersen, chefredaktør for Tipsbladets trykte udgave, som del af vurderingen af de 12 hold.

I bunden har de tre klubber involveret i nedrykningsstregen alle muligheder sportsligt, og det kan blive en gyser af rang, når AaB og Lyngby mødes på mandag i Lyngby.

Men i de seneste fem runder har AaB hentet otte point mod fire til Lyngby og kun ét til AC Horsens, og det kan være svært at se klubberne bryde den formkurve i de to afsluttende kampe.

- De [Horsens og Lyngby] skal kæmpe for deres liv her i weekenden, og selvfølgelig skal de gøre alt, hvad de kan for at komme op. Men spillemæssigt må jeg bare sige, at der er en grund til, at de ligger nummer 11 og nummer 12, lyder vurderingen.

Se hele Tipsbladets powerranking i den video, der ligger i toppen af denne artikel.

Læs også vores optakt til det brag, der venter mellem et Viborg FF på jagt efter bronze, og topholdet FC København. Se den artikel her.