• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Viborg FF - FC København

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC København kan tage sig et stort skridt mod Superliga-guldet, mens Viborg kæmper med alt for at sikre sig medaljer. Vi varmer op til mandagens brag mellem de to klubber.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16.00
Spillested: Energi Viborg Arena 
Dommer: Morten Krogh
På TV: 6'eren 
Hashtag: #vfffck #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Gulddrømmen er så godt som slukket for Viborg, efter man i søndags blot fik 1-1 mod Brøndby på hjemmebane. 

Her ramte Viborg og i særdeleshed Elias Achouri det høje niveau, som har været gennemgående i stort set hele sæsonen. Brøndby havde hele tiden dobbeltopdækning på Superliga-sæsonens helt store åbenbaring, som måske endda skulle være glad for ikke at være blevet udvist, da han i ren frustration sparkede ud efter Josip Radosevic.

Det blev han ikke, og han er dermed klar til at gøre livet surt for FCK. Viborg går benhårdt efter medaljer, og det ser godt ud, med tanke på at man har tre point ned til AGF og en målscore, som er en snert bedre. Derfor vil en sejr over FCK gøre decideret underværker, for taber man, og AGF slår Randers, ja så dumper Viborg ned på fjerdepladsen. 

Firkløveren bestående af Mads Lauritsen, Zan Zalatel, Nils Mortimer og Mads Agnarsson gik alle glip af kampen mod Brøndby på grund af skader. Forventningen er også, at de misser denne kamp.

FC København:
Det begynder og smage mere og mere af guld hos hovedstadsklubben, og det kan FCK takke sig selv for. 

For man har rykket sammen i bussen i nogle særdeles afgørende uger, hvor Brøndby er blevet besejret på udebane, og hvor man også sikrede sig en sen og underholdende 4-3-sejr over AGF, hvor Kevin Diks stangede sejrsmålet ind med få minutter tilbage. Nå ja, i mellemtiden blev Sydbank Pokalen også vundet.

Alt dette er FCK lykkes med, selv om man har været særdeles hårdt ramt på skades- og karantænefronten. Det lysner op nu, og det må være en stor lettelse for Jacob Neestrup, der kan øjne Superliga-titlen. Vinder FCK endda over Viborg, så kan de følge med i FC Nordsjællands kamp mod Brøndby, hvor FCK kan blive mestre, hvis FCN taber. 

FCK kan glæde sig over igen at råde over Viktor Claesson, Hákon Haraldsson og Marko Stamenic, der havde karantæne mod AGF. Derudover ventes det, at Mohamed Daramy og Rasmus Falk er kommet sig over deres skavanker. Derfor bliver det også spændende at se, om Jacob Neestrup skifter tilbage til en firebackkæde, og hvem der glider ud på bænken.

Til gengæld er der tvivl om Lukas Lerager, efter han udgik under opvarmningen til pokalfinalen. Sikkert er det, at Andreas Cornelius, Nicolai Boilesen, Carlos Zeca og David Khocholava.

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lucas Lund - Anton Gaaei, Nicolas Bürgy, Daniel Anyembe, Oliver Bundgaard - Clint Leemans, Jeppe Grønning, Jakob Bonde - Ibrahim Said, Alassana Jatta, Elias Achouri

FC København (4-3-3): Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Valdemar Lund, Christian Sørensen - Viktor Claesson, William Clem, Rasmus Falk - Diogo Goncalves, Jordan Larsson, Mohamed Daramy

Dom:
FC København har øjnene stift rettet mod Superliga-guldet, og målstregen nærmer sig med hastige skridt. Der er ikke plads til at snuble, og det gør Neestrups tropper heller ikke, selv om en udekamp i Viborg er en vanskelig en af slagsen. FCK vinder 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: