Video : Tipsbladet
Superliga

Mange voldssager i Brøndby: Helt uacceptabelt

Søndagens uroligheder udenfor Brøndby Stadion har resulteret i hele 27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk.

Søndagens mesterskabsbrag mellem Brøndby IF og AGF fik et grimt efterspil, da hooligans kom i karambolage med politiet i Brøndby. 

Politiet meddelte søndag aften, at man havde foretaget tre anholdelser, men mandag formiddag er der kommet en ny status fra Københavns Vestegns Politi. 

- I alt var der 27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk efter fodboldkampen. Derudover efterforsker politiet en række voldssager mod andre fodboldfans.

- Efter kampen blev AGF’s fans, som annonceret, tilbageholdt på Brøndby Stadion i en kortere periode. Da de med bus skulle forlade stadionet cirka en halv time efter kampen, blev de angrebet af uromagere, og de måtte søge tilbage til Brøndby Stadion for ly. Først efter flere timer var det muligt for dem at forlade området, lyder det i pressemeddelelsen fra Københavns Vestegns Politi. 

Politiet oplyser endvidere, at der sandsynligvis vil blive tale om flere anholdelser i den nærmeste fremtid, når man har fået efterforsket alle episoder, bland andet ved brug af overvågningsbilleder. 

- Vi har forståelse for, at mange fodboldfans havde følelserne uden på tøjet i går i forbindelse med afgørelsen af det danske mesterskab – men at angribe fredelige fans og begå vold mod politifolk er helt uacceptabelt, siger politiinspektør Tenna Wilbert. 

Også AGF's spillere var i en periode forhindret i at forlade Brøndby Stadion på grund af urolighederne efter gæsternes 3-2-sejr, som kostede Brøndby mesterskabet.