• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Manglende spilletid koster for Skov og Zanka

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Regelmæssig spilletid er en forudsætning for at kunne komme på landsholdet, fastslår Kasper Hjulmand.

Af /ritzau/

Der var fire nye ansigter i fodboldlandstræner Kasper Hjulmands trup til de forestående tre VM-kvalifikationskampe mod Skotland, Færøerne og Israel, hvis man sammenligner med den trup, landstræneren udtog til sommerens EM-slutrunde.

Mens Christian Eriksen og Mathias Jensen har hver sin skade i bagagen fra EM, er det manglende spilletid, der koster landsholdspladserne for Robert Skov og Mathias "Zanka" Jørgensen.

Skov har været småskadet i Hoffenheims sæsonoptakt. Derfor har silkeborgenseren ikke spillet, men sad senest på bænken i Bundesligaen i weekenden. "Zanka" har ikke været med i truppen til Fenerbahces ligakampe og internationale kampe i denne sæson.

- Vi har to spillere, som ikke har spillet et eneste minut efter EM. Jeg håber for dem begge, at de kommer ind på deres hold og spiller, for de har begge noget at tilbyde.

- Men de er ikke med, fordi de ikke har fået kampminutter, og det er en forudsætning for at kunne spille VM-kvalifikationskampe, siger landstræneren på et pressemøde i Parken.

I stedet for den manglende EM-kvartet er Rasmus Nissen Kristensen, Mohamed Daramy, Philip Billing og Rasmus Falk udtaget. Om de to sidstnævnte siger Hjulmand:

- Billing har vi haft med før, og han er en spiller med et stort potentiale. Han er startet sæsonen med at lave mål for Bournemouth, og han er en lidt anderledes midtbanespiller end så mange andre.

- Falk har været med før og kender principperne på holdet, så jeg skal ikke forklare ham en masse ting. Det er også en fordel i den periode, vi går ind i. Der kan blive brug for ham, når vi skal have åbnet ting, siger Hjulmand.

Danmark spiller tre VM-kvalifikationskampe i perioden 1.-7. september. Først gælder det en hjemmekamp mod Skotland, siden en udekamp i Thorshavn og dernæst en hjemmekamp mod Israel.

/ritzau/