• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Mangler tilladelse: FCK-Fan Village lider et knæk

Foto: Getty Images

I stedet må FC København fortsætte med det mobile setup af deres fan-område.

Af Oliver Okstrøm

FC Københavns planer om at udvide deres såkaldte 'Fan Village' med telt og hoppeborg har fået et knæk. Det skyldes, at Københavns Kommune har afvist at give en byggetilladelse.

I stedet må FCK altså fortsætte med at have de mobile foodtrucks og toiletter med, som ikke kræver nogen byggetilladelse. Derudover er de også i overensstemmelse med lokalplanen, lyder det på klubbens hjemmeside.

Samme sted fortæller FCK-direktør Jacob Lauesen om situationen.

- Vi tager naturligvis beslutningen til efterretning og vil derfor forsat opstille vores mobile Fan Village setup, som vi har gjort siden marts. Det betyder, at der ikke kommer hoppeborg og telt, men fans vil stadig kunne købe mad og drikke på vanlig vis og der vil også være en række aktiviteter til de yngste F.C. Københavnere, som ikke kræver særlig tilladelse, fortæller Lauesen.

Foruden at der bliver peget på, at deres Fan Village har betydet, at tilhængerne af hovedstadsklubben har kunne være samlet ét sted i stedet for at være spredt over hele Østerbro-bydelen.

Endvidere kan FCK-bossen se, at der er mulighed for en anden løsning med Teknik og miljø-udvalget, som har stået bag beslutningen.

- Vi kan forstå, at udvalget gerne ser et samarbejde om en anden placering for en permanent Fan Village. Det er vi selvfølgelig klar til at diskutere, men indtil det måtte være på plads, vil vi så fortsætte vores nuværende mobile set-up, som er i overensstemmelse med lokalplanen og de øvrige regler og lovgivning på området, fortæller Lauesen.

Der er nok at se til for de danske mestre for tiden med træner-skifte og skadet anfører. Men der er også noget at glæde sig over, da de søndag fik en sejr over AGF. Læs mere om det her.