• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Marc Dal Hende efter shitstorm: Det påvirker også min familie

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Venstrebacken for FC Midtjylland blev beskyldt for at have udtrykt sig homofobisk i løbet af en fodboldkamp. Men det gjorde han ikke, fastslår han, og nu fortæller han, at sådan en shitstorm også påvirker familien.

Af Kenneth Jensen

"Det er fucking bolden, mand".

I mandagens kamp mod AaB henvendte venstre back Marc Dal Hende sig til dommer Jakob Kehlet, efter der blev fløjtet frispark mod FC Midtjylland-spilleren.

De ord blev af en bruger på det sociale medie Twitter til, at Marc Dal Hende skulle have sagt "fucking bøsse, mand". Et homofobisk udtryk rettet mod en AaB-spiller. Det var denne del af historien, der hurtigt tog fart på sociale medier, og inden man kunne nå at se sig om, havde det bredt sig. Det var også denne del af historien, der er usand.

Derfor tog tipsbladet.dk også fat i Marc Dal Hende. Dels fordi videobillederne mere end indikerede, at det var "det er fucking bolden, mand", han sagde. Dels fordi Marc Dal Hende skulle have mulighed for selv at udtale sig og skyde ikke-historien ned, inden endnu flere meldte sig i kritikkoret af af Dal Hende.

- Jeg kan huske situationen tydeligt, jeg siger "det er fucking bolden, mand". Og det er Kehlet (dommeren, red.), jeg siger det til. At der kan blive gjort så meget ud af den situation, er jeg meget uforstående over for, sagde Marc Dal Hende i tirsdags til tipsbladet.dk.

"Sagen" blev reelt lukket der, og hverken medspillere, modspillere, dommere eller videoobservatør har ment, at Dal Hende sagde noget andet end "det er fucking bolden, mand". Efterfølgende har flere på de sociale medier også måttet undskylde for at have beskyldt Marc Dal Hende for homofobiske udtalelser.

Nu fortæller venstrebacken, at sådan en shitstorm ikke kun rammer fodboldspilleren, men også familien bag fodboldspilleren.

- Men det er ikke kun dig selv, der bliver ramt, når du ser dit navn blive svinet til. Det påvirker også min familie. Min kone og datter synes for eksempel ikke, det er sjovt. Det tænker folk måske ikke på, inden de sender sådan noget i omløb. Så nej, en shitstorm er ikke sjov. Det er blevet for let at skyde, før man spørger. Vi spillere er offentlige personer og må stå model til meget. Vi bliver målt og vejet hver weekend, så man skal være tykhudet for at komme igennem det. Men selvfølgelig er der grænser for, hvad man skal finde sig i, siger Marc Dal Hende til Spillerforeningen.

Marc Dal Hende og FC Midtjylland møder på søndag AGF på udebane - klubben ligger lige nu nummer to i Superligaen, tre point efter topholdet FC København.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020