• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Voldtægtssigtet PSG-back landsholdsudtaget

Foto: Getty Images

Achraf Hakimi har en voldtægtssag hængende over hovedet. Han kan spille videre for både PSG og Marokko.

Af /ritzau/

Det har indtil videre ikke fået nogen sportslige konsekvenser for højrebacken Achraf Hakimi, at han for halvanden uge siden blev sigtet for voldtægt.

Den 24-årige marokkaner spiller videre i Paris Saint-Germain, og mandag er han blevet udtaget til Marokkos landshold.

Landstræner Walid Regraui ser ingen grund til, at sagen skal have en fodboldmæssig konsekvens for Hakimi, før spilleren eventuelt måtte være blevet dømt. Indtil da står fodboldforbundet, landsholdet og Marokkos befolkning bag ham, siger landstræneren.

- Vi står bag ham, og det er det vigtigste. Han er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og vi på landsholdet og alle i Marokko støtter ham, siger Regraui ifølge AFP.

Landstræneren har været i kontakt med PSG-stjernen, efter at voldtægtssagen nåede offentligheden i begyndelsen af marts.

- Jeg snakker ofte med ham, og han har en stærk personlighed på og uden for banen. Vi fokuserer først og fremmest på fodbolden, og så har han folk, som tager hånd om de andre ting (voldtægtssigtelsen, red.) for ham, siger landstræneren i forbindelse med sin trupudtagelse til Marokkos kommende testkampe mod Brasilien og Peru i slutningen af marts.

Det er en 24-årig kvinde, som har anklaget Hakimi for at have voldtaget hende 25. februar i en forstad til Paris. Kvinden og Hakimi mødtes, efter at de to havde fået kontakt til hinanden på det sociale medie Instagram.

Fodboldspilleren er af anklagemyndigheden i franske Nanterre blevet sigtet for at have begået en voldtægt.

Hakimi afviser anklagen.

Han var en vital del af Marokkos landshold, som overraskede alt og alle ved sidste års VM i Qatar. Her nåede marokkanerne helt til semifinalen, hvor holdet løb ind i et nederlag til Frankrig.

Efterfølgende tabte Marokko kampen om bronzemedaljerne til Kroatien. Hakimi er noteret for 61 landskampe og otte mål.

/ritzau/