• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Kun detaljer mangler: FCM-angriber tæt på skifte

Foto: Getty Images

Efter et år i Danmark er det ifølge Tipsbladets oplysninger ikke meget, der skiller forwarden Marrony og FC Midtjylland fra en aftale om at sende rekordkøbet tilbage til brasiliansk fodbold.

Af Troels Bager Thøgersen

Det skulle have været så godt, det store køb af forwarden Marrony fra Atlético Mineiro.

Cirka tre millioner euro betalte FC Midtjylland i sommeren 2021 for den unge offensivspiller, der denne sommer koster FCM yderligere 1,5 millioner euro, hvilket i alt bringer handlen op på en værdi af 33 millioner kroner, før vi begynder at regne på signon-fee og en solid løn.

Men på banen blev forwarden aldrig en faktor i den første sæson i FC Midtjylland, og nu er det ifølge Tipsbladets oplysninger tæt på, at Marrony skal rykke tilbage til Brasilien.

Skiftet, hvor der stadig mangler at blive forhandlet nogle detaljer på plads, efter Fluminense i første omgang forsøgte et bud uden betaling til FC Midtjylland, vil som ventet være en udlejning, der i første omgang vil indbringe FC Midtjylland et mindre millionbeløb.

Det er Rio de Janeiro-traditionsklubben Fluminense, der forhandler med FC Midtjylland om at hente Marrony.

Fluminense har solgt forwarden Luiz Henrique til Real Betis i La Liga og har sagt farvel til den tidligere brasilianske landsholdsangriber Fred, der har stoppet karrieren, hvilket er med til at give plads i truppen og budgettet til en handel.

Marrony debuterede i en pokalkamp mod Kjellerup i efteråret og har i alt fået to håndfulde kampe, primært som indhopper, for FC Midtjylland.

Forwarden står til at forlade den danske klub uden scoringer i 306 minutter for FCM.

FC Midtjylland var i foråret tæt på at sende Marrony til en anden brasiliansk klub, Internacional, som dog trak følehornene til sig igen, da man blev nervøs for, om man ville få pengene for storsalget af forwarden Yuri Alberto til den russiske mesterklub Zenit efter Ruslands invasion af Ukraine og de mange efterfølgende sanktioner mod russisk erhvervsliv og den russiske stat.

Marrony var i vinter på forlænget juleferie hjemme i Brasilien i forbindelse med en mindre skade, som forwarden kunne genoptræne på ferien, der i den anden ende blev ufrivilligt forlænget i januar af en omgang COVID-19.

FC Midtjylland har i den forgangne sæson haft Luca Pfeiffer og Sory Kaba udlejet, og især Pfeiffer er oplagt som et salg denne sommer, så FCM alt i alt kommer til at få pengene hjem og måske endda lidt mere til på den handel.

Det virker urealistisk, at FC Midtjylland kommer til at få alle 33 millioner kroner hjem på Marrony, men med en god sæson i Fluminense vil håbet i FC Midtjylland være, at man kan sælge forwarden for 15-20 millioner kroner i 2023 eller 2024, hvis alt går vel.

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen har bekræftet overfor Tipsbladet, at der er interesse for forwarden.

- Vi er ikke kommet i mål med noget endnu. Det gjorde vi hverken i vinter, hvor der også var interesse og en masse skriverier, og nu er der også en masse skriverier. Men fakta er, at han træner her. sagde Svend Graversen i et interview med Tipsbladet onsdag 29. juni.

Læs hele dette interview her. 

FC Midtjylland spiller i dag træningskamp mod AaB.