• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Maxsø om sin første tid i Brøndby: Det var nødvendigt at komme videre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Maxsø tilbragt ti år i Brøndby IF og håbede, at han kunne tage turen hele vejen til førsteholdet, men blev som U17-spiller vejet og fundet for let. Derfor var han nødt til at skifte til FC Nordsjælland.

Af Anders Dehn

Selv om Andreas Maxsø bestemt stadig går under betegnelsen "ny spiller" i Brøndby IF, var der noget familiært over hans klubskifte i begyndelsen af september. Brøndby er nemlig den klub, Maxsø har tilbragt længst tid i.

Det var bare tilbage i de helt unge år, inden han kom til FC Nordsjælland som U17-spiller. Det var dog ikke, fordi han følte sig for god til Brøndby eller var træt af at være der. Han havde bare udsigt til at ryge på andetholdet.

Læs også:Maxsøs U17-træner i Brøndby: Han har lært at løse tingene selv

Dengang spillede han på den centrale midtbane, og han skulle dyste med folk som Pierre Emile Højbjerg, Andrew Hjulsager og Frederik Holst. Så Maxsø skiftede for sin egen skyld.

- Jeg ville gerne have taget turen op på seniorholdet, men det var ikke realistisk på det tidspunkt. Jeg gik et helt år uden at spille en førsteholdskamp og kunne godt have blevet der. Men jeg blev også fortalt af trænerne, at dem, der kom fra '95-årgangen, ville også være før mig på min plads på holdet, siger han til 3point.dk.

Læs også:Maxsø inden pokalkamp: Man kan tydeligt mærke fremgangen

- Så det var en nødvendighed at komme videre, så jeg også kunne spille U17-liga dengang. På en måde var jeg skuffet, da jeg havde været her i ti år, for jeg håbede at tage turen op gennem rækkerne og spille for Brøndbys førstehold. Men igen, så var jeg nødt til at tænke på min udvikling og give den et skud et andet sted.

Det skud ramte han plet med. I FC Nordsjælland blev Andreas Maxsø fast mand og anfører, inden Osmanlispor i Tyrkiet hentede ham i sommeren 2017. Han nåede desuden 20 kampe for Danmarks U21-landshold.

Maxsø har været fast mand, siden han kom "hjem" til Brøndby. Han er hidtil noteret for otte kampe.

Læs også:Ny Brøndby-forsvarer: Den danske mentalitet er lidt mere venlig

Læs også:Maxsø efter to sejre i træk: Der er selvtillid i truppen