Video : Tipsbladet
Superliga

Skuffet Mbappé efter EM-exit: Vi gjorde ikke nok

Topscoreren fra VM i 2022 bidrog kun med et mål for Frankrig, der er færdig ved EM efter nederlag til Spanien.

Frankrigs Kylian Mbappé mener ikke, at franskmændene gjorde nok for at nå finalen ved EM.

Tirsdag aften formåede et fransk landshold med store profiler ikke at besejre et velspillende spansk kollektiv. Trods en tidlig føring tabte Frankrig semifinalen med 1-2.

- Vi gjorde ikke nok for at komme i finalen.

- De var bedre end os, og de fortjente at gå videre, mens vi må hjem, siger Kylian Mbappé.

Selv om Frankrig godt nok nåede semifinalen, så fik viceverdensmestrene ikke sat det forventede aftryk på turneringen i Tyskland. Kun fire mål i seks kampe blev det til for Frankrig.

Mbappé scorede et enkelt mål på straffespark, hvilket også er skuffende for den ellers så målfarlige angriber, der denne sommer bytter Paris Saint-Germain ud med Real Madrid.

Til VM i Qatar for halvandet år siden scorede Mbappé otte mål og blev turneringens topscorer.

- Det var min ambition at blive europamester. Det var mit mål at få et godt EM. Ingen af delene lykkedes. Det er skuffende for mig, siger Kylian Mbappé.

Angriberen spillede størstedelen af EM-slutrunden med en beskyttende ansigtsmaske, efter at han brækkede næsen i Frankrigs første gruppekamp mod Østrig.

Ansigtsmasken valgte han at smide i EM-semifinalen mod Spanien.

- Jeg kunne ikke se så godt, når jeg havde den på. Jeg talte med lægen for at høre, om jeg måtte spille uden den. Han sagde, at jeg selv skulle tage beslutningen som en mand. Det gjorde jeg. Jeg spillede uden den, og det fortryder jeg ikke, siger Kylian Mbappé.

Frankrigs overmænd fra Spanien skal i søndagens EM-finale møde England eller Holland. De to hold står overfor hinanden onsdag aften klokken 21.00 i Dortmund.

/ritzau/AFP