Foto: Getty Images
Superliga

Medie: Der venter kæmpe millionregn i OB

Ifølge det svenske medie FotbollDirekt er OB på vej til et rekordstort overskud for regnskabsåret 2023 på godt 50 millioner kroner.

OB har haft en pinagtig efterårssæson, hvor 'De Stribede' har leveret stribevis af skuffende resultater i Superligaen - men alt er ikke dunkelt og dystert. 

Kisten bugner nemlig i Ådalen.

Ifølge det svenske medie FotbollDirekt kan klubben bryste sig af et stort millionoverskud på 40-50 millioner kroner for regnskabsåret 2023, når det engang bliver præsenteret til foråret.

Det skyldes i særdeleshed store salg af Yankuba Minteh, Mads Frøkjær og Emmanuel Sabbi, melder mediet.

Og det må være en kærkommen fjer i hatten for fodbolddirektør Björn Wesström, der har været udsat for stor kritik den seneste tid, blandt andet har Tipsbladets kommentator Stig Tøfting givet svenskeren hårdhændet behandling.

- Alle har ret til deres mening, men en fodboldklub bliver målt på mere end én parameter. Det vigtigste er, hvordan klubben har det internt, og der føler jeg, at der er tillid, selvom vi er ekstremt opmærksomme på tabelsituationen, fortæller Wesström om kritkken til Fotbolldirekt. 

Det er ikke første gang, at Wesström har leveret flotte økonomiske resultater. Han var også arkitekten bag et flot regnskab i Stockholm-klubben AIK, hvor han afskibede den svenske stjerne Alexander Isak for et stor pose penge- det var ifølge Fotbolldirekt en af hovedårsagerne til, at han blev hentet til OB.

Og OB-tilhængere må da også slå øjnene op ved synet af 40-50 millioner kroner på kistebunden - det har nemlig ikke set lysende ud de sidste par år, hvad angår bundlinjen.

Sidste år havde OB Sport & Event, der er selskabet bag den fynske klub, et underskud på cirka fem millioner kroner.

I 2021 præsenterede man et beskedent overskud på en halv million, mens man i 2020 præsenterede et dundrende underskud på 34 millioner - det hang naturligvis sammen med, at det var under corona-pandemien.

Det samme gælder 2018, hvor der sivede 38 millioner kroner ud af pengetanken.