Superliga Kenneth Jensen

Medie: Disse to klubber fra DK jagter toptalent

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Svensk toptalent kædes sammen med danske klubber.

Af Kenneth Jensen

Han er kun lige fyldt 16 år, men der er allerede nu store forventninger til angriber Jardell Kanga fra Brommapojkarna.

Angriberen, der har seks U17-landskampe for Sverige på cv'et, kædes sammen med større klubber i Europa, og to af de klubber, der meldes interesseret, er danske.

Ifølge FotbollDirekt er angriberen så stort et talent, at han tilbage i februar sidste år trænede med i FC Barcelona, ligesom Bayer Leverkusen har holdt møder med teenageren. Mediet fortæller også, at tyskerne nu er kommet med et bud på angriberen.

Men der er kamp om hans signatur, og ifølge FotbollDirekt er to danske klubber også med i kampen om spilleren. De to danske klubber er FC København og FC Nordsjælland.

Det er ikke første gang, at de to klubber er i konkurrence om samme spiller - det var de eksempelvis også, da Andreas Schjelderup skulle foretage et skifte, og det endte med at blive FC Nordsjælland, der løb med hans signatur. Siden har han spillet masser af førsteholdsfodbold.

FCK har tidligere handlet unge spillere i Sverige - klubben fik Roony Bardghji til fra Malmö FF, og det svenske supertalent fik debut i Superligaen kort efter sin 16-års fødselsdag og ligner i det hele taget en stjernespiller i svøb.

Også AIK, Hammarby og Djurgården er interesseret i spilleren.

Jardell Kanga spillede som 15-årig 23 kampe i den tredjebedste svenske række i 2021, og det blev til fem scoringer.