Superliga Ole Hoffskov

Medie: FC Midtjylland har budt 30 millioner kroner

Foto: Getty Images

FC Midtjylland vil øge flokken af brasilianere, men det ser svært ud.

Af Ole Hoffskov

Onsdag kunne Globo fortælle, at den brasilianske enklave i FC Midtjylland kan blive udvidet med endnu et medlem. Superligaens tophold skal have afgivet et bud på den 22-årige midtbanemand Ederson, som er ejet af Corinthians, og nu kan Goal afsløre buddets størrelse.

De sambaglade midtjyder har angiveligt sendt et bud på 30 millioner kroner af sted til Brasilien, og dermed vil 22-årige Ederson blive et relativt stort indkøb ud fra en Superliga-målestok, hvis han lander på heden.

Det er dog langt fra sikkert, at han gør det.

Goal skriver ligeledes, at Serie A-bundklubben Salernitana også har budt på Ederson, og italienerne skal have overbudt FC Midtjylland ganske eftertrykkeligt. Buddet fra støvlelandet er angiveligt på godt 41 millioner kroner.

Både Corinthians og Ederson vil formentlig hælde mod det bedste økonomiske tilbud. De to parter skal nemlig have skruet aftalen sådan sammen, at den brasilianske klub vil modtage 70 procent af en transfersum, mens 30 procent går til spilleren selv. 

Ederson er aktuelt udlejet fra Corinthians til Fortaleza, og det er han som udgangspunkt for hele 2022, men lejeaftalen indeholder en klausul om, at han kan komme ud af lånet, hvis en klub fra Europa vil købe ham. 

22-årige Ederson har spillet 76 kampe i Brasiliens bedste række, hvor han har optrådt for både Cruzeiro, Corinthians og Fortaleza. Det er blevet til tre scoringer.