• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Medie: FC Midtjylland og Leeds kan forhandle

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Premier League-nedrykkerne fra Leeds United har fået øjnene op for FC Midtjylland-angriber.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland udlejede i januar Sory Kaba til Cardiff City, og angriberen har vist sig så godt frem i engelsk fodbold, at der for alvor er rift om ham. Midtjyderne kan dermed se ind i et fornuftigt salg i det kommende transfervindue.

27-årige Kaba har scoret otte mål i 17 kampe for Cardiff, og waliserne vil naturligvis gerne beholde ham, men der er konkurrence fra andre klubber - blandt andre Leeds United.

Ifølge mediet Football League World har Premier League-nedrykkerne et særdeles godt øje til Sory Kaba, og Leeds har ved flere lejligheder været på stadion for at besigtige den fysisk stærke angriber.

Klubben har endnu ikke taget stilling til, om man vil afgive et bud på Sory Kaba, der har et år tilbage af sin kontrakt med FC Midtjylland. Beslutter Leeds sig for at byde, skal det store checkhæfte hives frem.

Det vurderer Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Jeg har før hørt en vurdering i markedet på 10-20 millioner kroner. Den ene vej trækker de mange mål i Cardiff op. Det betyder bare alverden at score i England, det går engelske klubber ti gange mere op i end Superliga-mål og danske mesterskaber, siger han og fortsætter: 

- Og når det så er Leeds, kunne vi sagtens ryge over 20 millioner kroner, hvis der er konkurrence fra andre klubber i England. De har jo stadig kassen og får nok snart York-familien, der ejer San Francisco 49’ers, som majoritetsejer. Så penge burde ikke være et problem trods nedrykning.

- Mod en høj pris taler, at der er et år til kontraktudløb, og at alle kan se, Kaba nok ikke har en fremtid i FCM. Det kan de altså også læse sig til i England

FC Midtjylland har været helt klare i mælet om, at man ønsker at sælge Sory Kaba - hør sportschef Svend Graversen sætte ord på i videoen i toppen af artiklen.