Video : Tipsbladet
Superliga

Medie: FCK jagter tidligere Sønderjyske-angriber

FC København bliver sat i forbindelse med Bodø/Glimt-bomberen Faris Moumbagna, der har en fortid i Sønderjyske.

Januartransfervinduet er i fuld gang, og er der et sted, hvor der kan ske noget inden alt for længe, så er det hos FC København. 

Klubben har længe været meldt ude efter en ny angriber efter Andreas Cornelius' mange skadesproblemer, og ham kan man meget vel have fundet i norsk fodbold. 

For ifølge Kvart i Bold, der dækker FC København tæt, så har klubben angriberen Faris Moumbagna på blokken.

Moumbagna spiller til daglig i Bodø/Glimt, som han havde et fremragende 2023 for. Her scorede 15 ligamål i 28 kampe i Eliteserien, ligesom han også var skarp i Conference League. Her scorede han tre gange i gruppespillet, og alle tre mål var imod Besiktas.

Hvis kendere af dansk fodbold synes, at navnet virker bekendt, så er der en god grund til det. Moumbagna har nemlig en fortid i dansk fodbold, for i 2021/2022-sæsonen var han udlejet til Sønderjyske, som han scorede et enkelt mål for i 14 kampe. 

Det var ikke prangende, men hans seneste år i Bodø/Glimt har budt på det helt store gennembrud, og det kan ses på prisen. Kvart i Bold nævner et prisleje på mellem 8-9 millioner euro, hvilket svarer til godt 60-67 millioner kroner. 

Faris Moumbagnas suveræne 2023 kan også aflæses på hans værdi. På Transfermarkt er den således eksploderet og gået fra at være på 350.000 euro i udgangen af 2022 til nu at være på 7 millioner euro. Det var også først i januar sidste år, at Moumbagna købte Moumbagna i norske Kristiansund for blot 350.000 euro, og den investering kan de altså hive hjem igen og langt mere til, hvis de vælger at sælge ham.

En ulempe er, at Faris Moumbagna er afsted med Camerouns landshold til Africa Cup of Nations, så skulle FC København vælge at rykke på ham, så er han altså en spiller, som potentielt går glip af en stor del af opstarten, afhængig af hvor langt Cameroun kommer til turneringen. 

Moumbagna er spidsangriberen i Bodø/Glimts 4-3-3-formation, så det vil ikke være fremmed for ham at spille som topangriber i Jacob Neestrups spillestil. Han kommer også med en stærk fysisk pakke, hvilket ikke er uvant for FC København-angribere.