Video : Tipsbladet
Premier League

Manchester United overrasker - han bliver

Trods historisk dårlig Premier League-placering ser Erik ten Hag ud til at fortsætte i Manchester United.

Manchester United fyrer cheftræner Erik ten Hag - uanset hvordan klubben klarer sig i FA Cup-finalen.

Sådan lød en overskrift i det velrenommerede britiske medie The Guardian i maj.

Men klubbens ledelse har tilsyneladende foretaget en kovending.

Sent tirsdag aften lokal tid skriver flere britiske medier, heriblandt Sky Sports, at ten Hag fortsat vil være at finde som cheftræner i Manchester United på den anden side af sommerferien.

Klubben har ikke selv kommenteret historierne.

Tidligere havde flere medier skrevet, at ten Hag var tæt på at miste jobbet efter Manchester Uniteds dårligste placering i Premier League nogensinde sidste sæson.

Første Premier League-sæson blev indledt i 1992. Tidligere gik turneringen under et andet navn.

Manchester United endte på ottendepladsen sidste sæson, men endte med at vinde FA Cup-finalen over rivalen Manchester City.

Den britiske rigmand Jim Ratcliffe har foretaget en række ændringer på ledelsesgangen i Manchester United, siden han blev medejer i klubben sidste sæson.

Blandt andet har han udpeget Omar Berrada fra Manchester City som administrerende direktør og Jason Wilcox fra Southampton som teknisk direktør.

Berrada er endnu ikke begyndt i jobbet.

Dan Ashworth fra Newcastle skal efter planen også starte som sportsdirektør.

Ratcliffe og hans firma Ineos har købt 25 procent af Manchester United.

Det er ikke blevet oplyst, hvad Ratcliffe har betalt for de 25 procent af aktierne. Men det vurderes af flere engelske medier, at han har betalt i omegnen af 11 milliarder danske kroner for minoritetsandelen.

Desuden har han forpligtet sig til at investere 300 millioner dollar i klubbens infrastruktur. Det svarer til to milliarder kroner.

Den engelske fodboldklub har siden 2005 primært været ejet af Glazer-familien, men familien er aldrig blevet populær blandt klubbens fans.

/ritzau/